3 Nisan 2012 Salı

İlköğretim okulunda sarıkla cüppeyle ders!


Manisa Turgutlu’da din bilgisi öğretmeni okul müdüründen izin alarak Caferi imam Bayram Dalga’yı derse davet etti. Sarık ve cüppeyle ders veren Dalga, üstüne öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

Manisa’nın Turgutlu İlçesi’ndeki Gazi İlköğretim Okulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi öğretmenlerinden Durmuş Ali Etbaş, okul müdüründen izin alarak Caferi İmam Bayram Dalga’yı derse davet etti. İmam Bayram Dalga, sarık ve cüppeyle ders vererek Caferi inancını anlattı.

DHA’dan Doğan Çizmeci’nin haberine göre, Manisa Turgutlu’da okul müdürünün izniyle derse sarıklı ve cüppeli olarak giren Caferi imam Dalga ile ilgili konuşan Okul Müdürü Ercan Çitçi, farklı kültürler, ırklar ve dinler arasındaki hoşgörü ve diyaloğun tesisinin, insanlar arasındaki şiddet ve çatışma ortamının önlenebilmesi için faydalı olacağını belirtti.

Çiftçi, "Daha önce de öğrencilerimizi camiye ve cemevine götürdük. Artık insanlarımız tarihte kalması gereken, ama yapay bir biçimde gündeme taşınmak istenen çatışma kültürlerine değer vermemektedir. Birbirini tanıma ve anlama süreciyle birlikte hoşgörü ve anlayışın yaygınlaşması, ülkemizin daha güvenli, huzurlu ve yaşanılır olmasını sağlayacaktır" dedi.


(Sol-Haber Merkezi)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder