16 Nisan 2012 Pazartesi

Çiftçi-Sen’den Bakan Eroğlu’na tepki

Orman ve Su İşleri Bakanı Bakan Veysel Eroğlu’nun, HES’lere karşı açıklamalarıyla tanınan Yıldız Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Beyza Üstün’ü YÖK'e ve Üniversiteye şikâyet edeceğini açıklamasına bir tepki de Çiftçi-Sen’den geldi.

Çiftçi-Sen’den yapılan yazılı açıklamada, “Sermaye bakımından güçlü, sırtını hükümete dayamış azınlık bir grup var. Bu azınlık grup toplumun ortak varlıklarına saldırıyor, toprak gaspı ve su korsanlığı yapıyor. Adil olmayan, yaşamı tehdit eden bu durum karşısında büyük bir çoğunluk (halk) var. Halk, doğadaki canlı ve cansız tüm varlıkları hükümet desteğindeki sermayeye ve hükümete karşı korumaya çalışıyor” dedi.

Açıklamada şunlar ifade edildi: “Doğal varlıkların korunması için hukuk ve demokratik yolları kullanan bu çoğunluk kesim (halk) mücadelesini, haklar mücadelesi perspektifinden ve etik kurallar çerçevesinde sürdürüyor. Fakat küçük bir azınlığın çıkarları için doğanın tahribatına onay veren hükümet kolluk kuvvetlerini devreye sokarak halkı yıldırmaya, bakanı ise yanlış yerde durarak doğa katlini sürdürmeye çalışıyor, halktan yana mücadeleye omuz veren bilim insanlarını YÖK’e şikayet edeceğini, haklarında mahkemeye başvuracağını söyleyerek nerede ve neye karşı olduğunun altını çizmekle kalmıyor, tarihe kendi sözleriyle not düşüyor. Bakanın doğaya, halka, bilim insanına karşı davranışlarını protesto ediyoruz.”



EmekDunyasi.Net


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder