13 Mart 2012 Salı

Başbakan Erdoğan: 'Zamanaşımı kararı hayırlı olsun'


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Sivas Katliamı davasında alınan zamanaşımı kararını “hayırlı olsun” diyerek değerlendirdi.

Başbakan Erdoğan, Sivas katliamı davasında zamanaşımı kararı verilmesini değerlendirdiği grup toplantısında “Milletimiz için, ülkemiz için hayırlı olsun. Yıllar yılı içerde olan vatandaş, içlerinde kaçak olanlar vardı” sözleriyle değerlendirdi.



“Milletimiz için hayırlı olsun”

Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, öncelikle Ahmet Şık, Nedim Şener, Sait Çakır ve Coşkun Musluk’un Odatv davasında tahliye olmalarını hayırlı olsun diye değerlendirirken ardından Sivas Katliamı davasında alınan zamanaşımı kararını da “milletimiz için hayırlı olsun” diyerek değerlendirdi.


“İşçilerin hayatlarının hiçe sayılmasını kabul etmeyiz”

Bakanlığın ve belediyenin denetlemediği AVM inşaatında hayatını kaybeden 11 işçi için de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, “Yoksulun garibanın hayatı hiç ama hiç ucuz değildir. Milyarlarca liralık yatırımlar yapanların, kârlar elde edenlerin, alın teriyle geçinen işçilerin hayatlarını hiçe saymalarını asla ve asla kabul etmeyiz” dedi.


“Suriye konusunda Annan’ın girişimlerine destek veriyoruz”

Suriye’de akan kanın durması için çaba sarf ettiklerini belirten Başbakan Erdoğan, “Kofi Annan’ın girişimlerine destek verdiğimizi söyledik, şiddete derhal son verilmesi ve siyasi geçiş sürecinin önünün açılması için gerekenlerin yapılması yönünde düşüncelerimizi açıkladık” diye konuştu.


4+4+4 tarihi nitelikte bir tekliftir

Eğitim sisteminde tarihi bir değişiklik yaptıklarını belirten Erdoğan, okulların otoriter rejimlerin formatlama merkezi olduğunu, bunu kendisinin ve çocuklarının da yaşadığını dile getirdi.


Komisyonda AKP’li vekillerin yaptıkları saldırı ve işgal olayıyla ilgili de konuşan Erdoğan şunları dile getirdi: "CHP seçimden sonra Meclis’e gelmeyeceğiz yemin etmeyeceğiz demedİ mi? Sonra ne yaptılar. Tıpış tıpış gelip yemin etmediler mi. Çok güzel, biz de onu istiyorduk zaten. Tükürdüklerini yalamanın verdiği eziklikle TBMM’yi terörize etmenin gayreti içindeler."

“Komisyon ve alt komisyon yasa teklifini 91 saat 41 dakika görüştü” diyen Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun milletvekillerine SMS göndererek Komisyonu işgal etmesi için bizzat talimat verdiğini ileri sürdü.

Pazar günü komisyonda yaşananların gözü dönmüş CHP milletvekillerinin eseri olduğunu belirten Erdoğan, “Ancak geç geldikleri için komisyonda yer bulamamışlardır. Geç uyanmışlar” dedi.

"Kapı kapı dolaşıp herkesi dindar nesil yapacak değiliz"

“Kapı kapı dolaşıp 75 milyonun dindar nesil olmasını sağlayacak değiliz” diyen Erdoğan, “Kalıptan insan geçirecek halimiz yok” diye konuştu.





(soL - Haber Merkezi)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder