18 Şubat 2012 Cumartesi

‘Bu yazının sadece beyaz beresi eksik’


Tuna Kiremitçi’nin bugünkü yazısına twitter aleminden cevap var…

Aşk romanları yazarak tanınan şimdi Hürriyet’te köşe yazarlığına başlayan Tuna Kiremitçi son dönemlerde ‘ulusalcı’lık dozunu iyice arttırdı.

Aşırı dozda kullanılan her şey gibi ‘ulusalcılık’ da ‘sevimli’ bir yazarı iyice kendinden geçirmiş olacak ki, insanları tehdit eden, hedef gösteren biri haline getirdi.

Ahmet Kaya, Hrant Dink gibi birçok isim hakkında linç kampanyalarının örgütlenmesinde yaptığı yayınlarla işaret fişeğini ilk çakan Hürriyet Gazetesi’ndeki köşesinden Joost Lagendijk’i hedef aldı.

‘Kahramanı rahat bırakın’ başlıklı yazısına milliyetçi bir söylevle başlayan Kiremitçi, “Milli damat” diye küçümseyerek seslendiği Joost Lagendijk’i bu topraklarda çok bilenen bir üslupla milliyetçi kesimlere hedef gösterdi.

Kiremitçi’nin, “Egemen Bağış’ın kankası” diye etiketlemeye çalıştığı Joost Lagendijk, bilindiği gibi Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi üyesi ve Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eski Eşbaşkanı. Dolayısıyla AB Bakanı Egemen Bağış’la bir nevi eski mesai arkadaşı.

Hollanda YeşilSol partisinden Avrupa Parlamentosu üyesi bir siyasetçi olan Joost Lagendijk için Kiremitçi “sağduyumuza dua etsin” yazdı.

Tuna Kiremitçi’nin yazdıkları şöyle:

 "Dua et delirmiyoruz Joost"

Milli damat, Türk-AB Komisyonu Eski Eşbaşkanı, Egemen Bağış’ın kankası Joost Lagendijk buyurmuş: “Türk olsaydım kesin delirirdim!”

Joost kardeşimiz, Milliyet’e verdiği bu demeçte yerden göğe kadar haklı. Bilhassa AB’nin bize karşı süper samimiyetsiz tavrına bakıp delirmemek elde değil!

Ama delirdiğimiz takdirde, sanmam ki kendisi buralarda barınabilsin. Yani yatıp kalksın, sağduyumuza dua etsin Joost. Gerisini fazla kurcalamasın."




DENİZ GÜNEŞ

DEMOKRAT HABER



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder