7 Şubat 2012 Salı

‘Bile bile bombalamışlar’


Uludere’deki Heron görüntüleri TBMM heyetine dahi izlettirilmedi. Komisyonun CHP’li üyesi Özdemir çarpıcı açıklamalarda bulundu

Uludere’de 34 sivilin öldürüldüğü olayla ilgili yerinde inceleme yapan TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeleri, olayın perde arkasını aydınlatacağı belirtilen Heron görüntülerini, Uludere Cumhuriyet Savcılığı’nın dosyayı Diyarbakır özel yetkili mahkeme’ye göndermesi nedeniyle izleyemezken, CHP’li komisyon üyesi Malik Ecder Özdemir, “İlk izlenimimiz, bu insanların kaçakçı olduğu biline biline bombalandığı yönünde. Aileler, tazminat değil, olayın aydınlatılmasını istiyor” dedi.

Ayhan Sefer Üstün başkanlığındaki TBMM İnsan Haklarını İnceleme Alt Komsiyonu üyeleri, 34 yurttaşın bombalandığı yeri, son derece sarp olması nedeniyle ancak helikopterle havadan görebildi.

CHP’li Özdemir, ailelerin durumunun son derece “dramatik” olduğunu belirterek “Çocuklarının mezarlarını plastik çiçeklerle donatmışlar. Çok dramatik olaylar yaşanmış, çocuklarının cesetleri paramparça olduğu için heybelere doldurup getirmişler, çok çaresizler” diye konuştu. Öldürülenlerin “terörist değil, kaçakçı olduğunun” kesin ve net olduğunu belirten Özdemir, “Katiam emrini kim verdi, hangi bilgilere dayandırıldı, bunun net olarak aydınlatılması gerek” diye konuştu.

Rutin dışında

Terör örgütüne yönelik yapılan bu tür bombalama operasyonları sonrasında askerin rutin olarak, kaç kişinin öldürüldüğünü belirlemek ve inceleme yapmak üzere olayın yaşandığı bölgeye gittiğini belirten Özdemir, ancak Uludere olayı sonrasında buraya hiçbir şekilde askerin gitmediğini, ambulansın ise saatler sonra, köylülerin yardım talebi üzerine gidebildiğin belirtti. “Kilit” önemdeki “Heron görüntülerini” izlemek istediklerini ancak izleyemediklerini belirten Özdemir, “Ama bu görüntüleri isteyeceğiz ve mutlaka izleyeceğiz” dedi.


AYŞE SAYIN

Cumhuriyet-ANKARA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder