19 Şubat 2012 Pazar

İçki satan işletmelerin listesini istedi


Alkollü içki satan işletmelerin isim isim listesini isteyen AKP'li Komisyon Başkanı Cevdet Erdöl, gelen tepki üzerine talebinden vazgeçti. Erdöl, talebini, "halk sağlığını korumak" ile gerekçelendirirken, liste eline geçseydi ne yapmayı planladığı bilinmiyor.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanlığı, 22 Aralık 2011'de Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'na (TESK) resmi bir yazı göndererek, alkollü içki satan büfe, bakkal, market, birahane ve içkili lokantaların illere göre listesini istedi.

AKP Komisyon Başkanı Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl imzalı yazıda ayrıca, alkollü içkilerin adını afişe ederek satış yapan işyerlerinin bildirilmesi de talep edildi. Talebin gerekçesi ise tanıdık: "Alkollü içki sektörünün etkin şekilde denetlenmesi, alkollü içki tüketiminin sağlığa, sosyal hayata ve ekonomiye verdiği zararların azaltılması amacıyla komisyonda yapılacak çalışmalar"




AKP'li komisyon başkanı, "halk sağlığına verdiği önem" nedeniyle tüm illerde alkollü içki satan işletmelerin isim isim listesini istiyor. Erdöl'ün listeler eline geçtikten sonra "Sağlımızı korumak" için neler yapmayı planladığı ise bilinmiyor, zira Cevdet Erdöl, gelen tepkiler üzerine ikinci bir yazı göndererek talebinden vazgeçtiğini bildirdi.

Talepten rahatsız olan TESK, uygun bir dille Cevdet Erdöl'e isim isim liste sunmanın doğru olmayacağını belirtti. Bunun üzerine Erdöl, 27 Ocak 2012 tarihinde yeni bir yazı kaleme alarak TESK'e gönderdi. Erdöl, ikinci yazısında alkollü içki satışı yapan işletmelerin isim listesi yerine illere göre sayılarını içeren bir liste talep etti.


Erdöl tepki çeken talebiyle ilgili de kendini şöyle savundu:

"Komisyon Başkanı olarak benim görevim gençleri, çocukları, aileleri ve toplumu bağımlılıklardan korumak, kurtarmak ve bu amaçla çalışmalar yapmaktır. Alkollü içki satan işletmelere yönelik çalışmayı da bu amaçla, komisyon başkanı olarak başlattım. İlk yazıda yer alan, 'İşletmelerin isim isim listelerinin istenmesi' daktilo hatasından kaynaklanmış bir durum. TESK'ten bilgi istemem, fişleme ya da andıç anlamına gelmemeli. Ben istihbaratçımıyım ki fişleme yapayım"


(SoL-Haber Merkezi)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder