20 Şubat 2012 Pazartesi

Kahrolsun P-M-P


Bayburt M Tipi Cezaevi'nde bulunan Yılmaz Atlığ'ın kaleme aldığı, "Toplumsal Ekonomik Yapılanma" isimli tez çalışması, Bayburt M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Disiplin Kurumu Başkanlığı tarafından sakıncalı bulundu. Tez çalışması bunun üzerine Bayburt İnfaz Hakimliği'ne taşındı. Hakimlik 17 Ocak'ta tez çalışmasını sakıncalı bularak yok edilmesine karar verdi.

Bayburt İnfaz Hakimliği aldığı kararın gerekçesinde, "yazılar yeni bir devlet yapılanmasına ait görüş ve düşünceden ziyade devlet teşkilatına ait ekonomik bir yapının kurulmasına yönelik bir çalışmadan ibaret olduğu anlaşıldığından ceza infaz kurulunun yönelimi ile infaz kurumu disiplin kurulu başkanlığıca sakıncalı olduğu anlaşıldığından yazının yok edilmesine kararının onaylanmasına karar verilmiştir" denildi. Kararda, çalışmada yer alan "m-p-m", "p-m-p" gibi para ve meta kavramlarından oluşan iktisadi formüller de şifre olarak kabul edildi.


META KAVRAMLARI ŞİFRE OLDU

Hakimliğin aldığı kararı DİHA’nın tutuklu muhabiri Murat Aydın'a değerlendiren Yılmaz Atlığ, mahkeme kararın birinci kuşak insan haklarından olan düşünce özgürlüğünün olmadığının çok açık bir şekilde ortaya koyduğunu dile getirdi. Araştırmanın bir ekonomi-politika çalışması olduğunu belirten Atlığ, "Herhangi bir devlet kesinlikle söz konusu edilmemiştir. Eğer bu ekonomi-politika 'sakıncalıysa' eşitlik ve adaletle oluşturulmuş her ekonomi politika veya programı da sakıncalıdır anlamına gelecektir. Yazıda geçen 'm-m, m-p-m, p-m-p gibi para ve meta kavramlarından oluşan iktisadi formüllerin şifredir" diye idarece ve mahkemece iddia edilmesi ve hem çok komik hem de cahilliktir. Bu kararın Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay şiddete başvurulmadıkça her düşünce serbest olacak açıklamasında birkaç gün sonra gerçekleşmiş olması manidardır" diye konuştu.



Bir Gün

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder