17 Şubat 2012 Cuma

Hüseyin Çelik: Cemaat AKP’nin tabanı, neden ona cephe alalım?


MİT-emniyet-yargı gerilimi üzerine konuşan Hüseyin Çelik, AKP-cemaat gerilimi konusuna da değindi: “AK Parti kendi tabanına cephe almaz, onlarla kavga etmez. 28 Şubat’ı hortlatacak değiliz.”

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, MİT-emniyet-yargı gerilimi konusundaki tartışmalarla ilgili Radikal’e değerlendirmelerde bulundu. AKP-cemaat gerilimi üzerine de konuşan Çelik, ““AK Parti kendi tabanına cephe almaz, onlarla kavga etmez. 28 Şubat’ı hortlatacak değiliz” dedi.

Özel yetkili mahkemeler kalkmayacak


Aralarında eski ve mevcut MİT müsteşarlarının da bulunduğu isimlerin özel yetkili savcı tarafından şüpheli sıfatıyla ifade vermeye çağırılması üzerine, özel yetkili mahkemelerin olağanüstü yetkileri iktidara yakın bazı kesimler tarafından da tartışma konusu haline getirilmişti. AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik Radikal’e yaptığı değerlendirmelerde, AKP’nin özel yetkili mahkemelerin yetkilerini düzenleyen Ceza Muhakemeleri Usul Kanunu’nun 250. maddesine dokunulmayacağını ifade etti.


Çelik 250’nci madde değişikliğine karşı olduğunu söyleyerek, yürümekte olan Ergenekon, Balyoz gibi davaları hatırlattı ve şu aşamada bu maddenin değişmemesi gerektiğini savundu. Çelik, “Yeri geldiği zaman özel yetkili mahkemeler de kaldırılır. Bunun için ihtiyaç olması gerekir. Bu mahkemelerde görev yapanlar ihtisas sahibi insanlar. O yüzden şu anda öyle bir ihtiyaç yok” diye konuştu.

“Cemaate niye düşmanlık edelim”

AKP’yle cemaat arasında örtülü bir çatışma yaşandığı iddialarını da değerlendiren Hüseyin Çelik, cemaatlerde, gruplarda hatta siyasi partilerde yanlış yapan insanlar olabileceğini, ancak 1-2 kişinin yanlışının bir camiaya yüklenemeyeceğini savundu.


Hüseyin Çelik AKP’nin ulaştığı oy oranında cemaatlerin de önemli bir payı olduğunu söyledi. AKP Genel Başkan Yardımcısı, “AK Parti kendi tabanına cephe almaz, onlarla kavga etmez. O cemaatin, hareketin mensuplarıyla ruh ve mana dünyamız örtüşür. Aynı atmosferin insanlarıyız. Birileri kavga istiyor olabilir ama biz bu tuzağa düşmeyiz. Muhalefet boşuna sevinmesin. Onlara buradan ekmek çıkmaz” dedi.

AKP’nin, MİT krizinden sonra cemaatin bürokrasi içindeki kadrolarına tırpan vuracağı iddialarına da değinen Hüseyin Çelik, “Cemaatler, sivil toplum kuruluşları bizim rakibimiz değildir. Rakibimiz olan CHP ve MHP’ ye bile düşmanlık etmezken onlara niye edelim. Suçun şahsiliği esastır. Bir kişinin hatasından başkaları sorumlu tutulamaz. Biz 28 Şubat’ı tekrar hortlatacak siyasi hareket değiliz” diye konuştu.


(SoL-Haber Merkezi)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder