28 Şubat 2012 Salı

İstanbul Sağlık Hakkı Meclisi kuruldu


Genel Sağlık Sigortası (GSS) uygulamasını durdurmak için İstanbul Sağlık Hakkı Meclisi kuruldu. Türkiye Sağlık Hakkı Meclisi ise 11 Mart'ta Ankara'da toplanacak.

Milyonlarca kişiyi prim borcu ile karşı karşıya bırakan ve sağlık meslek örgütlerince "devletin sağlık hizmetlerinden çekilmesi" olarak yorumlanan GSS uygulamasının, 1 Ocak'ta yürürlüğe girmesinin ardından, aralarında DİSK, KESK, İstanbul Tabip Odası gibi meslek örgütlerinin yanı sıra çeşitli siyasi partilerin de bulunduğu kurumlar tarafından İstanbul Sağlık Hakkı Meclisi kuruldu.

11 Mart'ta Ankara'da toplanacak Türkiye Sağlık Hakkı Meclisi'ne katılacak olan İstanbul Sağlık Hakkı Meclisi üyeleri, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nde basın toplantısı düzenleyerek, meclisin kurulduğunu kamuoyuna duyurdu.

Meclis adına açıklama yapan KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ersoy Adıgüzel, "Sağlık meslek odaları ve sağlık sendikalarının bugüne kadar sürdürdükleri mücadelenin yanı sıra, sağlık ve sosyal güvenlik hizmeti alan milyonların temsilcileri olarak 'sağlık hakkımıza' sahip çıkmaya kararlıyız" diye konuştu.


'GSS'NİN VE AKP'NİN GERÇEK YÜZÜNÜ GÖSTERECEĞİZ'

11 Mart'a kadar binlerce bildiri dağıtarak ve yüzlerce toplantı gerçekleştirerek GSS'nin gerçek yüzünü, bu yasayı çıkaran AKP Hükümeti'nin gerçek niyetini göstereceklerini belirten Adıgüzel, GSS'yi "halka yönelik saldırı yasası" olarak tanımlayarak, yasanın uluslararası sermayenin talepleri doğrultusunda çıkarıldığını ifade etti. Toplantıya katılan İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taner Gören ise, birinci basamak koruyucu sağlık hizmeti veren sağlık ocaklarının aile sağlık merkezlerine dönüştürülerek, ticari alan olma açısından tamamlandığını belirtti. Gören, 1 yıl içerisinde 2. basamak sağlık hizmeti veren hastanelerin de ticari kurumlar haline getirileceğine işaret etti. DİSK adına söz alan Dev Sağlık-İş Genel Sekreteri Gürsel Kaya da, bu sorunun sadece sağlık emekçilerinin değil ülkede yaşayan herkesin sorunu olduğunu belirtti. Toplantıya katılan TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Torez Dinçöz ve Türk İş adına toplantıya katılan Muzaffer Dilek ise, İstanbul Sağlık Hakkı Meclisi çerçevesinde mücadele edeceklerini belirtti


DİHA


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder