29 Şubat 2012 Çarşamba

Hukuk fakültesinde kariyer günlerine tepki


İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde, 28 ve 29 Şubat günleri, rektörlük binası doktora salonunda gerçekleşen “Kariyer günleri” etkinliğine, Toplumcu Hukukçular Kulübü üyesi fakülte öğrencileri tepki gösterdi.

Dönem başında rektörlüğün talimatıyla kurulan Kariyer Kulübü’nün düzenlediği “Kariyer Günleri” etkinliği fakülte öğrencilerinin tepkisini çekti.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Toplumcu Hukukçular Kulübü, ülkede yaşanan onca “hukuk cinayetine” değinirken, kariyerizm bataklığına düşmenin meslek onuruna yakışmadığı ve hukuk fakültesi öğrencilerini rahatsız ettiği belirtildi.

“Hukuksuzlukların gölgesinde kariyer planları” başlık açıklamada, Kariyer Günleri’ne birçoğu “piyasada” iyi bilinen hukuk bürolarının temsilcilerinin yanında AKPli kimlikleriyle tanınan Osmangazi Belediye Başkanı ve Düzce Valisi’nin katıldığı belirtildi.

Günümüzde üniversiteleri kuşatmakta olan kariyerciliğin Hukuk Fakültesi dekanlığı eliyle pazarlanmasının öğrencileri rahatsız ettiğine değinilen açıklamada şöyle denildi: “Ergenekon, Odatv, KCK, Deniz Feneri, Hrant Dink ve Hopa davaları gibi Türkiye'nin siyasi hayatını derinden etkileyen ya da Uludere Katliamı ve N.Ç. olayı gibi yurttaşlarımızın adalet duygusunu yaralayan olaylarda yaşanan hukuksuzluklara dair tek kelime etmeyen İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığının ve hocalarının, kariyer pazarlamaya geldiğinde desteğini esirgememesi, fakülte öğrencileri için utanç kaynağı olmuştur.”


(soL - Haber Merkezi)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder