22 Şubat 2012 Çarşamba

Samsun Gazi Devlet Hastanesi'nde taşeron işçilerin zaferi


Samsun Gazi Devlet Hastanesi önünde 392 gündür direnen Dev Sağlık-İş üyesi işçiler açtıkları işe iade davasını kazandılar.

Samsun Gazi Devlet Hastanesi’nde işten atılan ve 392 gündür hastane önünde direnişte olan Dev Sağlık-İş üyesi işçilerin mahkemesi zaferle sonuçlandı. Sendikal faaliyette bulundukları için işten atıldıkları belgelenen ve taşerona değil asıl işveren olan Gazi Devlet Hastanesi’ne iadelerinin gerektiği yönünde haklarında karar verilen işçiler 392 gündür direndikleri hastanenin bahçesinde basın açıklaması yaptılar.

KESK ve Türk-iş’e bağlı sendika temsilcileri ile TKP, ÖDP, Halkevleri, Sosyalist Parti ve EMEP’in de aralarında olduğu siyasi parti üyelerinin destek verdikleri basın açıklamasına BAT Sigara Fabrikası’nda işten çıkarılan ve halen mahkemeleri devam eden taşeron işçiler de katıldı.

“13 ay boyunca haklılığımızı haykırdık”

Dev Sağlık-İş Samsun Temsilcisi Yüksel Arslan yapılan basın açıklamasında Samsun Valisi'ni işe iade kararını uygulatmaya davet ederek şöyle konuştu:


“26 Ocak 2011 tarihinden beri sürdürdüğümüz direnişte onlarca kez özel güvenlik ve polis saldırısına maruz kaldık, 13 ay boyunca haklılığımızı haykırdık. Adımıza sahte imza atanlar, kamu hastanesinde kaçak işçi çalıştıran, izin yerine sağlık raporlarıyla izin kullandırıp devleti dolandıran ve 2 aylık hak edilmiş maaşları 7 aydır ödemeyen bu hastanenin yönetiminin hukuksuzluklarını görmezden gelen Samsun Valisi'ne, Sağlık İl Müdürü'ne ve Sağlık Bakanlığı'na sesleniyoruz.

Mahkeme kararına göre bu hastanenin yönetimi, sendikal hak ve özgürlükleri engellemiştir. Gazi Devlet Hastanesi’nin kendi işçisi statüsünde çalıştırılmamız gerekirken hukuka aykırı bir şekilde taşeron firmalar üzerinden çalışıyor gösterildik. Bu usulsüz çalıştırılma mahkeme kararı ile belgelenmiş oldu. Hastane içerisinde işçilere dönük sendikal baskı, istifaya zorlama, istifa ettirme ve işten atma şeklindeki tüm hak gaspları belgelenmiş oldu.”

“İşimizi geri istiyoruz”

İşe iade kararı hastane yönetimince uygulanana dek direnişlerini sürdüreceklerini belirten Arslan “Hukuk yolunu bize öğütleyen, Samsun Valisinin şimdi bu hukuk kararını uygulatmasını ve görevini kötüye kullanan idari amirler hakkında soruşturma yapılmasını bekliyoruz. Haksız ve hukuksuz bir biçimde atıldığımız işyerine geri dönmemiz hemen sağlanmalıdır” dedi.


Gazi Devlet ile BAT Sigara taşeron işçileri buluşması

Basın açıklamasının ardından işten atılan ve fabrika hakkında dava açan BAT Sigara Fabrikası taşeron işçileriyle Gazi Devlet Hastanesi’nin taşeron işçileri görüş alışverişinde bulundu. Birbirlerine dayanışma mesajlarını ileten hastane ve fabrika taşeron işçileri buluşması sonrasında işe iade davalarını kazanan Gazi Devlet Hastanesi işçileri mahkeme kararının uygulanması talepli dilekçelerini hastane yönetimine teslim etti.


(SoL - Haber Merkezi)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder