17 Şubat 2012 Cuma

Çıralı sakinleri dönüşüme karşı futbol oynuyor


Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ın, Çıralı Sahili’nde sponsorluk karşılığı özel bir şirkete kiralanan alanda "futbol sahası" bulunduğuna yönelik açıklamasına tepki gösteren köylü kadınlar protesto için alanda futbol oynadı

Antalya Ulupınar Köyü Çıralı Sahili’nde 18 bin metrekarelik alanın sponsorluk karşılığında kiralanmasına köylüler tepki gösteriyor. Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ın ''alanda futbol sahası olduğu ve kamp için gelen yabancı takımların bu sahayı kullandığına'' yönelik ifadelerinin ardından köylü kadınlar sahile gelerek futbol oynadılar.

Sahil tahrip edilecek

cirali2.jpg
Ulupınar Köyü Muhtarı Sami Ilgaz, alanda futbol sahası olmadığını, yabancı takımların da kamp için Çıralı'ya gelmediklerini söyledi. Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ın açıklamalarını basından öğrendiklerini belirten Ilgaz, ''Sayın Valimizi biz buraya davet ediyoruz. Burada mevcut futbol sahasını birlikte görmek istiyoruz'' dedi. Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Antalya Şube Başkanı Hediye Gündüz de Çıralı'daki 18 bin metrekarelik alanın günübirlik mesire alanı olarak kiralanmasına karşı çıkan köylülerin beş gündür nöbet tuttuklarını ifade etti.


Çıralı'daki nöbetler sürecek

Gündüz, ''Çıralı, muhteşem olmanın bedelini ödemeye devam ediyor. Çıralı'yı beklememize rağmen hala resmi kurumlardan beklediğimiz tahsis kiralama iptal yazılarını alamadık'' dedi. Tahsis ve kiralama iptalleri yapılana kadar Çıralı'daki nöbetlerinin süreceğini ifade eden Gündüz, doğal sit alanında hiçbir yapılaşma olmadığını, kumul üstü 18 endemik bitki, doğal asırlık fıstık çamları, maki bitki örtüsü ve caretta carettaların üreme alanı sınırını teşkil ettiğini kaydetti. Açıklamanın ardından Köy Muhtarı Sami Ilgaz'ın atışıyla köylü kadınlar futbol oynadı. Kadınlar, kendi aralarında paslaşarak penaltı atışı kullandı.


Vali: Çıralı sakinleri de kullanacak

Antalya Orman Bölge Müdürlüğünün C tipi mesire alanı olarak Ormanspor'a tahsis ettiği Çıralı'daki alan, sponsorluk karşılığında bir turizmciye 10 yıllığına kiralanmasına köylüler tepki göstererek alanda çadır kurmuştu. Antalya Valisi Ahmet Altıparmak da, yaptığı açıklamada, söz konusu alanda yapılmış bir futbol sahası olduğunu belirterek, ''Daha önce zaten oradaki otellere gelen yabancı takımlar, kampa gelen takımlar kullanıyordu burayı. Bakımı masraflı olduğu için sürekli Orman Bölge Müdürlüğü harcıyor bunu. Sahayı bir otele kiralıyorlar'' demişti. Şartnamede alanı Çıralı sakinlerinin de bu alanı kullanacağına dair bir madde bulunduğunu ifade eden Altıparmak, duruma karşı çıkmanın mantığı olmadığını savunmuştu.



(soL Haber Merkezi - Antalya)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder