13 Şubat 2012 Pazartesi

CHP'den 'MİT düzenlemesi'ne dair açıklama: 'Bunun adı diktatörlük'


Bugün yapılan CHP MYK toplantısı sonrasında yapılan açıklamada, yaşanan son gerilimler sonucunda TBMM'ye sunulan ve kimi kamu görevlileri hakkında yargı sürecinin başlaması için Başbakan'ın iznini öngören tasarı için, "Bundan sonrası, açık keyfilik, denetimsizlik, kısacası diktatörlük düzenidir" denildi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

Toplantıya ilişkin açıklama Parti Sözcüsü Birgül Ayman Güler tarafından yapıldı. Güler, yaptığı yazılı açıklamada toplantıda ele alınan konular hakkında değerlendirmelerde bulundu.

MYK toplantısında, yargı sistemindeki değişiklikler ile yargıç-savcı sistemi üzerinde gerçekleştirilen uygulamaların, temel anayasal ilke olan hukuk devleti ilkesini kökten yaraladığı görüşünün bir kez daha vurgulandığını belirten Güler, "Demokratik devlet ilkesi adına kaldırılması gerektiğini pek çok kez dile getirdiğimiz Özel Yetkili Mahkeme hukuksuzluğuna, kamu yönetiminin üst kademelerinde Özel Yetkili Görevlilik uygulamasının eklendiği görülmektedir. Bu AKP uygulaması, kamu yönetimi düzeninin yasallık ilkesinden uzaklaştırıldığına açık bir kanıt oluşturmaktadır. Gelinen nokta, demokratik hukuk devleti varlığının son kalıntılarının da ortadan kaldırılma noktasıdır. Bundan sonrası, açık keyfilik, denetimsizlik, kısacası diktatörlük düzenidir" ifadelerine yer verdi.

Güler, toplantıda Kadın Kolları Merkez Yönetim Kurulu üyeliklerine atama yapıldığını da bildirdi.


(SoL Haber Merkezi)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder