20 Şubat 2012 Pazartesi

Yumurta Davası Başlıyor


8 Aralık 2010 günü Ankara Üniversitesi SBF'de bir anayasa paneline katılan Burhan Kuzu'yu yumurtalarla protesto ettikleri gerekçesiyle haklarında soruşturma açılan öğrencilerin duruşması yarın Ankara Adliyesi'nde.

Mülkiyeliler Birliği ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) öğrenci topluluklarından biri tarafından düzenlenen anayasa paneline katılan Burhan Kuzu'ya sloganlarla ve yumurtalarla protesto ettikleri gerekçesiyle yargılanan 13 öğrencinin duruşması yarın 09:30'da Ankara Adliyesi'nde görülecek.

08 Aralık 2010 tarihinde Süheyl Batum ve Burhan Kuzu'nun katıldığı panelde, Batum ıslık ve sloganlarla protesto edilerek konuşturulmazken, Kuzu kürsüye çıktıktan hemen sonra "Öğrenci Kolektifleri Yumurta Şenliğine Hoşgeldiniz" yazılı pankart açan Öğrenci Kolektifi üyesi öğrenciler Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı'nı yumurta atarak kürsüden indirmişti.

"Burhan Kuzu her gün gelsin"

Cebeci Öğrenci Kolektifleri, Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü önünde bugün bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada "Biz burada 'terörist' olduk" yazılı dövizler taşıyan öğrenciler, "Yargılamak yetmez, asın bizi" "Bunlara yetmez ama daha fazla yumurta" şeklinde slogan attı.

Öğrenciler, davanın 'mağdur'u Burhan Kuzu'yu da yarın (21 Şubat) mahkemeye beklediklerini, Kuzu'nun kendisini mahkemede savunup savunamayacağını merak ettiklerini ifade ettiler.

09:30'da Ankara Adliyesi'nde görülecek davada 13 öğrenci yargılanıyor. Bu öğrenciler arasında Ozan Gündoğdu, Demet Yılan, Ömür Çağdaş Ersoy gibi Hopa davasında tutuklu yargılanan öğrenciler de bulunuyor.



Mehmet Atakan FOÇA

BİA Haber Merkezi -Ankara


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder