21 Şubat 2012 Salı

Hey Tekstil işçileri AKP önünde


Ücretleri ve tazminatları ödenmeden işten atılan Hey Tekstil işçilerinin, fabrika önündeki direnişleri devam ediyor. 3 aylık maaşları ve tazminatları için fabrika önünde bekleyişe geçen işçiler, direnişlerinin 12. gününde sorunlarını duyurmak için AKP İstanbul il binası önünde eylem yaptı.

“Hükümet uyuma, işçiye sahip çık”, “İş, ekmek, özgürlük” sloganlarıyla AKP İstanbul İl Başkanlığı önüne gelen işçiler adına konuşan Melek Sönmez, “Yıllardır, çalıştığımız  fabrikada zor çalışma koşullarına, hakaretlere, aşağılamalara katlanan biz Hey Tekstil işçileri, sesimizi duyurmak için buradayız” diye konuştu.

'HÜKÜMET İŞÇİNİN YANINDA OLMALI'

İşçilere, ücretlerini, sosyal haklarını çok gören, Hey Tekstil Patronu Aynur Bektaş’a verilen Üstün Hizmet Ödülü’nün geri alınması gerektiğini söyleyen Sönmez, Hükümetin, patronlara karşı işçilerin yanında durması gerektiğini, aksi halde, işçiyi yalnız bulan patronun hak gasplarına devam edeceğini vurguladı. AKP Hükümetinin şu zamana kadar işçilerin, emekçilerin yanında durmak yerine, emek düşmanı yasalar çıkarmakla meşgul olduğunu ifade eden Sönmez, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve İstanbul Valiliğine seslenerek, “Oy zamanı size oy verdik. Şimdi de sizi yanımızda görmek istiyoruz” dedi. “Hey Tekstil işçileri hakkı olanı bırakmayacak” diyen Sönmez, Hey’in Çankırı, Batman, Kastamonu ve Nevşehir’deki fabrikalarındaki işçilerle birlikte mücadele ederek haklarını alacaklarını söyledi. Kamuoyuna da seslenen Sönmez, emekten yana bütün kesimlere mücadelelerine destek verme çağrısında bulundu.

Açıklamanın ardından, Hey Tekstil işçilerinin oluşturduğu üç kişilik bir heyet AKP İstanbul İl Başkan Yardımcısı ile görüştü. Görüşmede işçilerin sorunlarını dinleyen İl Başkan Yardımcısı, çözüm için ellerinden geleni yapacağını söyledi.


EVRENSEL-İstanbul


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder