19 Şubat 2012 Pazar

'Mahkeme kararını uygulayın!'


Samsun Gazi Devlet Hastanesi’nde taşeron sağlık işçilerinin 26 Ocak 2011’den bu yana sürdürdükleri direnişte işçilerin haklılığı mahkeme kararıyla da belgelenmiş oldu. Dev Sağlık-İş üyesi işçiler dün (17 Şubat) bir basın açıklaması yaparak Samsun Gazi Devlet Hastanesi Yönetimi’ni, Samsun İl Sağlık Müdürlüğü’nü ve Sağlık Bakanlığı’nı; İş Mahkemesi’nin verdiği yargı kararlarını uygulamasını istedi. Konuyla ilgili olarak 20 Şubat Pazartesi günü bir açıklama yapılacak

Samsun Gazi Devlet Hastanesi’nde Dev Sağlık-İş üyesi taşeron sağlık işçilerinin haklı olduğu 17 Şubat günü mahkeme tarafından da tescillendi. Dev Sağlık-İş üyesi işçiler Gazi Devlet Hastanesi’nin bahçesinde 26 Ocak 2011’den beri direnişlerini ara vermeden sürdürüyor.

Samsun 3. İş Mahkemesi’nde görülen işe iade davası 17 Şubat günü sonuçlandı. Mahkeme, Dev Sağlık-İş Samsun Temsilcisi Yüksel Arslan, Dev Sağlık-İş üyeleri Songül Akın ve Kadriye Esra Savaşlı’nın sendikal nedenle işten atıldıklarına ve işçilerin asıl işverenin işçileri olarak işlerine iade edilmesine karar verdi.

Sendika.Org’a konuşan Dev Sağlık-İş Samsun Temsilcisi Yüksel Artslan, bir yılı aşkın bir süredir gerçekleştirdikleri direniş boyunca defalarca polis ve özel güvenlikçilerin saldırılarına uğradıklarını, işlerine geri alınmak defalarca eylem yaptıklarını söyledi. Arslan, Samsun Valisi’nin ‘konuyu çözemiyoruz, hukuki yolları deneyin’ lafını ve AKP Samsun İl Başkanı’nın kendileri için “bölücü ve ideolojik” gibi kelimeler kullandığını da hatırlattı.

Mahkeme kararını değerlendiren Arslan, şunları söyledi:


“Bu mahkeme kararı ile esasen Gazi Devlet Hastanesi’nin kendi işçisi (kadrolu işçisi) statüsünde çalıştırılması gerekirken hukuka aykırı bir şekilde (muvazaalı bir şekilde) hizmet alım ihaleleri ile taşeron firmalar üzerinden çalışıyor görünen üyelerimizin bu usulsüz çalıştırılması mahkeme kararı ile de belgelenmiş oldu. Hastane içerisinde işçilere dönük sendikal baskı, istifaya zorlama, istifa ettirtme ve işten atma şeklindeki tüm hak gaspları belgelenmiş oldu.”

Dev Sağlık-İş, konuyla ilgili olarak 20 Şubat günü bir basın açıklaması yapacak ve hastane yönetimini yargı kararlarını uygulamaya çağıracak.


Sendika.Org



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder