28 Şubat 2012 Salı

AKP, yeni Samast’lar yetiştiriyor


Meclis Genel Kurulu’nda söz alan Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İstanbul milletvekili Abdullah Levent Tüzel, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in de katıldığı ve Ermenilere karşı nefret söylemlerinin kullanıldığı “Hocalı Katliamı Protestosu”na değindi.

Tüzel, mitingde kullanılan söylemin Ogün Samast gibi ‘yeni kindar gençlerin’ yetişmesinin önünü açtığını belirterek, Bakan’ın bu tür etkinliklere katılmasının bu suça ortak olmak anlamına geldiğini vurguladı.

Meclis Genel Kurulu’nda konuşan HDK İstanbul Milletvekili Tüzel, insanlık suçlarının nedenleri ve arkasındaki güçlerin emperyalist planlar ve iş birlikçi yönetimler olduğunu, devletlerarası sorunları çözme aracı olarak katliamların tertiplendiğini söyledi. Taksim’de yapılan gösterinin Hocalı Katliamını protesto etmekten çok, Türkiye’nin çözülmemiş tarihsel problemlerinden olan Ermeni sorununda toplumu devletin politikaları yönünde etkilemek amaçlı yapıldığını belirten Tüzel, Türkiye’de yaşayan Ermeni vatandaşlara dönük düşmanlaştırıcı söylemlerin bizzat Bakanın ağzından ifade edildiğini kaydetti.

Tüzel, “Şimdi, biz, bu duygularla nasıl ortaklaşacağız? Başbakan ‘Biz 75 milyonu temsil ediyoruz’ diyor. Bu 75 milyonun içerisinde Ermeni yurttaşlar ve kardeşlerimiz de var. Öyle görünüyor ki Türkiye devleti yönetenleri, AKP Hükümeti bölgede emperyalist politikalara bağlandıkça tarihle yüzleşmek, tarihi aydınlatmak yerine, savaşçı ve fetihçi politikalara yöneliyor. Bundan ülkemiz halklarına bir fayda çıkmayacaktır. Açıkça suç işlenen bir ortama bu ülkede bakanlık yapan bir kişi âdeta ortak oluyor. Bu ülkede yaşayanlar, devlete, hükümete, adalete ve geleceğe nasıl güvenecektir” dedi.

HDK’nin bütün halkların, inançların ve dillerin özgürce bir arada yaşacağı bir cumhuriyet için mücadele ettiğini ifade eden Tüzel, bütün katliamlarla gerçek anlamıyla hesaplaşmak ve emperyalist planlara, oyunlara gelmemek için bu türden trajedilerle insani bir şekilde yaklaşarak hesaplaşmak gerektiğini söyledi. Tüzel, “Bunun aksi, katliamların her yıl dönümünde, katliamları her hatırladığımızda bir kez daha dünkü manzarada olduğu gibi, Ermeni kardeşlerimizin katledilmesine yol açacak, Ogün Samast gibi kindar bir nesil yetişmesine, ırkçı, ‘Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur’ söylemleriyle, milliyetçi, halklar arasında bir arada yaşamayı dinamitleyen düşüncede gençler yetişecektir. Bu, hiçbirimizin arzu etmeyeceği bir söylemdir” diye konuştu.



EVRENSEL-Ankara


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder