29 Şubat 2012 Çarşamba

Meğer birkaç meczup devleti galeyana getirmiş!

Açılan pankartlarından atılan sloganlarına, öncesindeki ırkçı hazırlıklardan İçişleri Bakanı'nın konuşmasına tam anlamıyla ırkçı bir gösteriye dönüşen Taksim'deki Hocalı eylminin bütün suçu birkaç meczubun üzerine atılmaya çalışılıyor.

26 Şubat Pazar günü Taksim devlet destekli bir ırkçı gösterinin tüm faturası 'genç atsızlar' isimli ırkçı gruba kesilmek isteniyor. Bugün hemen tüm gazetelerde yer verilen "Hocalı mitingini 'Genç Atsızlar' sabote etmiş" başlıklı haberlerde sanki İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de eyleme katılıp konuşma yapmamış gibi tüm suç birkaç meczubun üzerine atılmaya çalışıldı.


Tüm suç birkaç meczubunmuş!

Radikal gazetesinde İsmail Sağıroğlu imzalı "Hocalı mitingini 'Genç Atsızlar' sabote etmiş" başlık haberde "Taksim'deki nefret pankartlarının altından 'Genç Atsızlar' grubu çıktı. Polis internette örgütlenen grubun finans kaynağını ve bağlarını araştırıyor" ifadelerine yer verildi. Haberdeki "İstanbul ve Ankara Genç Atsızlar grubu ise mitingde şiddet içeren eylem yapmadı ama açtıkları pankartlarla mitinge katılan yaklaşık 30 bin kişiyi yönlendirmeye çalıştı" ifadesi ile sanki bu küçük grup on binleri ve hatta devleti de yönlendirmeye çalışmış ekseni işlendi.

İçişleri Bakanı'nı da kürsüye 'genç Atsızlar' mı çıkardı?

20 yıl önce Hocalı köyünde katledilen Azerileri anma bahanesi ve devletin tam desteği ile günlerce süren yoğun duyuruların ardından Taksim'de ırkçılık kusulan bir gösteri düzenlendi. Hocalı Katliamını Anma Gönüllüleri Komitesi adlı platform tarafından düzenlenen eyleme Büyük Birlik Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Hak-İş, Has Parti, Alperen Ocakları da katıldı. 'Ermeni yalanına sessiz kalma' gibi açıkça Ermenileri hedef gösteren bir slogan, devletin onayı ile İstanbul'un hemen tüm bilboard ve reklam panolarına asıldı. Öncesindeki hazırlıklarla uyumlu bir biçimde eylemde ayrıca "Hepimiz Türküz hepimiz", "Ermeni yalanına son", "Hepiniz Ermenisiniz, hepiniz p..siniz", "Ermeni yalanına sessiz kalma", "Bozkurt Ogün", "Bozkurt Çatlı", "Dişe diş kana kan intikam", "Bozkurtlar burada Ermeniler nerede", "Katil Ermeni", "İki devlet tek millet", "Hrant'ın p..leri yıldıramaz bizleri" sloganları atıldı, üzerine bu ifadeler yer alan dövizler taşındı. Dahası eyleme İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da katıldı. Üstüne Bakan Şahin kürsüye çıkarak eylemin genel içeriği ile uyumlu bir şekilde ırkçılıkla dolu bir konuşma yaptı. Şimdi bu suçun bütün bu yükü 'genç Atsızlar' adlı gruba yıkılmak isteniyor.




(soL - Haber Merkezi)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder