5 Şubat 2012 Pazar

Ucubeye dönecek


Tepki çeken Taksim Yayalaştırma Projesi’ne karşı imza kampanyası başlatıldı

Meslek odalarının, mahalle derneklerinin, akademisyenlerin sert bir şekilde eleştirdiği Taksim Yayalaştırma Projesi’ne karşı imza kampanyası başlatıldı. Kampanyayı örgütleyen Taksim Platformu, proje ile Gümüşsuyu, Sıraselviler, Mete, Tarlabaşı ve Cumhuriyet caddelerinin yok edileceğini, kaldırımların bile servis yoluna dönüşeceğini belirterek bu planın yayalaştırma değil “yayalardan arındırma” projesi olduğunu savunuyorlar.

AKP’nin seçimler öncesinde propaganda malzemesi olarak kullandığı proje, 4 Ocak’ta Anıtlar Kurulu’nun onayından geçti, şu an İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın imzasını bekliyor.

Bu projeye göre Tarlabaşı, Talimhane ve Taksim Meydanı’yla birleştirilecek. Meydandaki otobüs durakları ve yanındaki yol kaldırılacak. Havaş’ın önündeki otobüs durakları yeraltına alınacak.

Artık şenlik, miting yok

Metro çıkışları ise İstiklal Caddesi’ne olacak. Taksim Topçu Kışlası yeniden inşa edilecek. 28 bin 900 metrekarelik bir alanı bulunan kışla 3 katlı olarak inşa edilecek. Taksim Gezi Parkı yeşil alan olarak korunacak, altına katlı otopark yapılacak. Taksim Platformu bileşenleri, bu proje ile Taksim Meydanı’nın beton istinat duvarları, dalış rampaları, tünelleri ile bir ucubeye dönüşeceği görüşünde. Platforma göre caddelerde bir kaldırımdan öteki kaldırıma geçilemeyecek.

Gezi Parkı yok olacak, betonlaşacak. Taksim Meydanı’nda artık şenlik, tören, kutlama, gösteri yapılamayacak. Platform “www.taksimplatformu.org” sitesinde imza kampanyası başlatarak kapalı kapılar ardından hazırlanan projeyi tartışmaya açmak istiyor.


ÖZLEM GÜVEMLİ

Cumhuriyet



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder