5 Şubat 2012 Pazar

Kadını hedef alan şiddet olayları her geçen gün artarak devam ediyor


Şiddet mağdurları yok yere hayatlarından olurken, zanlılar ceza almamak için adalet sistemindeki zaaflardan yararlanmaya çalışıyor.


Hamileyken şiddet gördü

Zeynep Yılmaz (31), birlikte yaşadığı Necmettin Alkan tarafından 27 Nisan 2011’de 17 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Çocuğunu göstermediği için Zeynep’i öldürdüğünü söyleyen Alkan, 24 Şubat’ta “kasten öldürme” suçundan yargıç karşısına çıkacak. Alkan, Zeynep’i kandırıp götürdüğü evinde, 15 gün zorla alıkoydu. Zeynep, evden kaçtı ancak bir süre sonra hamile olduğunu öğrenince birlikte yaşamaya başladılar. Hamileliği sırasında şiddet görmeye başladı. Çocuğunu da alıp, Alkan’ı terk etti. İki ayrı savcılığa suç duyurusunda bulundu ancak şikâyetini geri almak zorunda kaldı. Alkan, 2010 yılı Nisan ayında, dövüp evden kovduğu Zeynep’in karşısına bir yıl sonra, dükkân açma teklifiyle çıktı. Zeynep, Alkan’la buluştu. Ailesinin bütün gece aradığı Zeynep’in cesedi, ertesi gün 17 yerinden bıçaklanmış olarak Arnavutköy Boğazköy’de bir ağacın dibinde bulundu.

11 kez koruma talep etti

Gülay Yaşar, 17 Temmuz 2011’de bir buçuk ay önce boşandığı eşi Muhittin Özücoşkun tarafından tehdit edildiği için Etiler Şehit Naci Soydan Merkez Amirliği’ne korunma talebiyle başvurdu. Eski eş, Gülay’ı zorla evliyken oturdukları eve götürdü. Aynı gece evin penceresinden düşerek ağır yaralanan Gülay, 3 Eylül 2011 günü hayatını kaybetti. Gülay öldükten 11 gün sonra, koruma talep ettiği bilgisiyle birlikte dosyası savcılığa gönderildi. Eski eş hakkında “tehdit” ve “hakaret” suçundan açılan dava İstanbul 29. Sulh Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor. Aile, Gülay’ın 11 kez koruma talep ettiğine dikkat çekerek, sanığın “kasten öldürme” suçundan yargılanmasını istiyor.

Boşanmak istedi, kocası vurdu

Ezgi Köseoğlu (22), çocuklarını görmek umuduyla buluştuğu, boşanma davası açtığı eşi Mehmet Köseoğlu tarafından tabancayla vurularak ağır yaralandı. İki çocuk annesi olan Ezgi, bir yıl önce şiddet nedeniyle eşini terk edip Adıyaman’daki ailesinin yanına yerleşmişti. Mehmet Köseoğlu, 21 Ağustos 2011’de Ezgi’yi arayıp, “çocuklarını göstereceğim” diye çağırdı ve bir yakınının evine götürdü. Burada, Ezgi’nin kafasına 4 el ateş edip öldürdü. “Kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanıyor. Mahkemede ruh sağlığı bozuk biri gibi davranan sanık, cinayeti planladığını söyledi. Adana Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden gelen raporda sanığın akıl hastası olmadığı ifade edildi. Mahkeme, duruşmadaki tavırları nedeniyle sanığı İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk etti. Ezgi’nin babası ise “Sürekli kızımı tehdit ediyordu. Hasta olduğuna inanmıyorum” diyor.

Cinayet önceden planlanarak işlendi

Rengiye Mersinli (46), Bartın’da Haziran 2011’de boşanma davası açtığı kocası tarafından, ilköğretim öğrencisi iki kızının yanında 3 kurşunla öldürüldü. 4 çocuk annesi Rengiye, eşinin tehditleri nedeniyle koruma talep etmişti. Yaz tatilinin başlaması nedeniyle boşanmak üzere olduğu eşini arayan Rengiye, çocuklarını görmek üzere alabileceğini söylemişti. Hasan Mersin’li eve girer girmez Rengiye’yi kurşun yağmuruna tuttu. Çocuklarını göremediğini ve eşinin başkasıyla ilişki yaşadığını iddia eden sanık, Bartın Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanıyor. 13 Ocak’taki son oturumda ifadesi alınan ailenin büyük oğlu, babasından şikâyetçi oldu. Acılı kız kardeş Nuray Demirel, Hasan Mersinli’nin bir hafta önce köye gelip yolda keşif yaptığını ifade ederek, “Virajda hız denemesi yaptı. Bu cinayet planlandı. Cinayetten sonra virajı hızla dönerek kaçtı” demişti.

20 darbeye ‘bir anlık öfke’ savunması

Şefika Etik, (38) 6 Ekim 2011’de sığınma evinden alındıktan kısa bir süre sonra Manisa’da kocası İbrahim Etik’in 20 bıçak darbesiyle katlettiği iki çocuk annesi... Sırtına saplanan bıçakla yerde yatan cansız bedeninin manşet olan fotoğrafı günlerce konuşuldu. İbrahim Etik, Manisa 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk oturumunda “İki kere affettim ama kıymetini bilemedi” dedi. 16 ve 18 yaşındaki oğulları ve sanığın yakınları, Şefika’nın kocasını aldattığını ileri sürdüler. Davayı izleyen Filiz Karakuş, Şefika’nın sığınma evinden öldürülmek üzere alındığını dile getiriyor. Cinayetten bir gün önce bir bidon benzin alındığına, ailenin ağabeyin evinde toplandığına dikkat çekiyor. Şefika’nın haksız tahrik indirimi için ortaya atılan iddialarla yeniden öldürüldüğünü söylüyor. Avukat Meriç Eyüboğlu da “Sanık cinayeti tasarlamadığı ve anlık öfkeyle yaptığı kurmacasıyla savunma yapıyor” diyor.

Katil koca tahrik indirimi istiyor

Eylem Aktaş Ünal’ın (30) cesedi Adana’da Gürselpaşa Mahallesi’nde portakal bahçeleri arasında bırakılan otomobilde bulundu. Vücuduna 6 kurşun sıkılan Eylem’in 14 yıllık eşi Muhammet Ünal, cinayeti itiraf etti. Polisteki sorgusunda “Oğlum senden değil deyince, kendimi kaybettim” dedi. Eylem’in ailesi ise kızlarının eşinden şiddet gördüğü için boşanmak istediğini söylüyor. Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Muhammet Ünal ve arkadaşları Murat Kurç, Sinan Gül tutuklu yargılanıyor. Arabayı kullandığı iddia edilen sanığın arkadaşı Kenan Gül ise firari sanık. Ailenin avukatı Türkan Eşli, “Tahrik indirimi için uğraşıyorlar. Biz de ortada tasarlanmış bir cinayetin olduğunu anlatıyoruz.”


Cumhuriyet



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder