10 Şubat 2012 Cuma

Valilere ‘dindar nesil’ talimatı


Başbakan Erdoğan valiler toplantısında yaptığı konuşmada BDP’yi eleştirdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BDP ve CHP’yi eleştirirken “Faili meçhuller araştırıldıkça, toprak kazıldıkça bir ucu Ergenekon’u savunan statüko partilere, diğer ucu da örgütün kuklası haline gelmiş bu partiye dokunur” dedi. Erdoğan, valilere, “dindar nesil projesi”ne dört elle sarılmaları talimatını verdi.

Erdoğan, JW Mariott Otel’de düzenlenen valiler toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin geçmişin mirası üzerine oturmuş, geçmişten devraldığı tecrübelerle şekillenmiş bir başlangıç olduğunu ancak 1940’lı yıllarla birlikte “metal yorgunluğu” tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını ileri sürdü.

Erdoğan, “Osmanlı devletini çok hızlı bir şekilde çöküşe götüren, devlete ve millete çok ama çok ağır bedeller ödeten İttihat ve Terakki zihniyeti, maalesef Cumhuriyete de musallat olmuştur” dedi. Erdoğan, şöyle devam etti: “Bugün, Türkiye’yi, sadece İttihat ve Terakki’nin o dönemde yaptığı hatalar takip etmiyor. Maalesef, 1900’lü yıllardaki büyük hataların, büyük ihmallerin bedelini bugün dahi öderken aynı zamanda, uslanmaz, yüzü kızarmaz, ders almaz bir zihniyetle de bugün hâlâ mücadele ediyoruz. Bu zihniyet, 150 yıl boyunca yaptığı gibi bugün de halkı, milleti küçümsüyor. Bu zihniyet, bu anlayış, mafyavari, çetevari örgütlenmelerle, derin yapılarla ülkeye karanlık bir istikamet çizmek istiyor.”

Gazetecilik bu mu?

Bir televizyon programına tinerci bir çocuğun çıkarılmasına değinen Erdoğan şöyle konuştu: “Tinerci bir nesil mi yetiştireceğiz, dediğimde bakıyorsunuz bir televizyon kanalında bir tanesi çıkmış, bir tinerci çocukla söyleşi yapıyor. Başbakan’ın ‘tinerci bir nesil mi yetiştireceğiz’ ifadesinden rahatsız oldun mu, diyor. Gazetecilik bu mu? Sen bir tinerci çocuğu oraya çıkarmakla bir defa tiner kullanmaya meşruiyet kazandırıyorsun. Bu nasıl bir gazeteciliktir? Böyle bir anlayış olabilir mi? Ondan sonra gazete patronları medya patronları bizim bu ifadelerimizinden rahatsız oluyorlar. Ama biz inandıklarımızı, doğrularımızı anlatmaya devam edeceğiz. Onun için siz değerli valilerimizden, bu projeye çok büyük bir hassasiyetle, dört elle sarılmanızı rica ediyorum.”

‘Çocuk terörist’

Konuşmasında Uludere olayına da değinen Erdoğan, konuyla yakından ilgilenmeyi sürdüreceklerini belirtirken isim vermeden BDP’yi sert sözlerle hedef aldı. Erdoğan, “Peki bunlar, bu çocuk yaştaki teröristlerle ne zaman ilgilenecekler, bu çocuk yaştaki terörist olgusunu ne zaman sorgulayacaklar? Sadece çocuk yaştaki teröristler değil, örgüt içindeki vahşet, işkence ve infazı da bunlar görmez” dedi.



Cumhuriyet Gazetesi -ANKARA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder