6 Şubat 2012 Pazartesi

Erdoğan dindar gençlik yetiştirme görevini Kenan Evren'den almış


Geçtiğimiz günlerde yaptığı “Dindar gençlik yetiştirmek istiyoruz” açıklamasının ardından Erdoğan bu kez de, “Bu gençliğin tinerci olmasını mı istiyorsunuz? İsyankar bir nesil mi yetişmesini istiyorsunuz?" dedi.

Başbakan Erdoğan bugün Fatih Projesinin tanıtımında yaptığı açıklamada dindar gençlik yetiştirmek istediğini bir kez daha dile getirdi ve ekledi; "Bu gençliğin tinerci olmasını mı istiyorsunuz? İsyankâr bir nesil mi yetişmesini istiyorsunuz?"

“Ateist, isyankar ve tinerci gençlik”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fatih Projesi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Bu ülke ne çektiyse öğrencileri belli ideolojilerle şekillendirmek isteyen, ikna odalarında öğrencilere zulmeden zihniyetten çekmiştir. Bu gençliğin tinerci olmasını mı istiyorsunuz? İsyankar bir nesil mi yetişmesini istiyorsunuz?" dedi.



İşine gelince 12 Eylül Anayasası'na referans verdi

12 Eylül Anayasasını değiştirmekten söz eden Erdoğan 12 Eylül anayasasının maddesini savunarak; "Dünyanın her ülkesindeki iktidarların belirli hedefleri vardır. Anayasamızın 24. maddesini bir okurlarsa, devlete nasıl bir görev verildiğini de görürler. Ne der 24. madde? Devlet, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi'nden bahseder. Devlete hem eğitim hem de öğretim görevi yükler. Biz yapmadık bunu. Biz geldiğimiz de anayasada yazıyordu bunlar. Şimdi de bu devlet hükümetimizin hedefinde ilerliyor” dedi.


Erdoğan kitap toplatmadan bahsetti

Erdoğan şöyle konuştu:


“Bu ülke ne çektiyse öğrencileri belli ideolojilerle şekillendirmek isteyen, ikna odalarında, öğrencilere zulmeden zihniyetten çekmiştir. Bu ülkede bir dönem kitaplar yasaklandı. Kasaba meydanlarında kitap dağları yakıldı. En basit kitaplar... Elif-Ba cüzleri, Hz. Ali Cenkleri toplatıldı. Bu ülkenin gençlerinin milli değerleri öğrenmeleri engellendi. Milli değerleri öğretenler cinayet işlemiş gibi muamele gördü. Gencecik çocuklar sakallarına bakılarak okul kapılarından sokulmadı. Anne ve babalarının fotoğraflarına bakarak çocukları okul kapılarından gönderdiler. Köy Enstitüleri'nde öğretmen formatlatıp, sonra da onların eline öğrencileri verdiler. İkna odalarının mucitleri kalkmış bizi eleştiriyorlar. Kızlarımıza az mı çektirdiniz? Biz bu art niyetli kampanyaya asla prim vermeyiz. "

Gazeteciler yine hedefte

Köşe yazarlarını yine hedefe koyan Erdoğan, "Bir haftadır köşelerinden yazanlara sesleniyorum: Bu gençliğin tinerci olmasını mı istiyorsunuz? İsyankar bir nesil mi olmasını istiyorsunuz? Hiçbir meselesi olmayan bir nesil mi istiyorsunuz? Biz sizlerle bu meselede anlaşamayız. Dindar bir nesil çağdaş olamıyor mu? Hem çağdaş hem de dindar olunmuyor mu? Başınızı önünüze eğin de hem dindar hem de çağdaş bir nesil nasıl yetiştirilir onu düşünün! Biz o terbiyeyi alarak büyümüş bir nesiliz. Biz bugün de hala o zihniyeti taşıyan kafalara isyan ediyoruz" diye konuştu.



(SoL-Haber Merkezi)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder