1 Mart 2012 Perşembe

Atsızcılar meczup da, AKP yanlısı ırkçılar neci?


AKP ve yandaşları, Hocalı eylemindeki ırkçılığı "az sayıda Genç Atsızcılar'ın işi" olarak yaftalayıp işin içinden sıyrıldı. Oysa AKP'yle arasından su sızmayan BBP'nin de ırkçılık açısından geri kalır yanı yok. BBP'nin teşkilat şarkıcısı Ozan Ünsal'ın şarkılarında, "Hepiniz piçsiniz" saldırısı uzun zamandır vardı.

Nihal Atsız
İktidara geldiği yıllardan itibaren hoşgörü ve tek ırk, tek millet söylemine karşı politikaları olduğunu iddia eden AKP Türkiyesi’nde nefret söylemi her geçen gün yayılıyor. "Kürt açılımı"nın hemen ardından “anadilde eğitim ülkeyi böler”, “Kürtçe medeni bir değildir” çıkışları ile Türk-İslam politikaları ile yetişmiş tabanını rahatlatan Erdoğan yönetimi, her türlü ırkçı ve ayrımcı söylemin gelişmesi için uygun bir zemin yaratmış durumda. Ülkü Ocakları'ndan BBP’nin Alperenlerine transfer olan Ozan Ünsal da bu ırkçı kuşağın son temsilcilerinden.




Devlet bizimdir! Her yer Madımak!

Sağcı gençliğin yeni ünlenen 1987 doğumlu genç "müzisyeni" Ozan Ünsal ırkçı ve şiddet dolu şarkı sözleri ile belinde silahla konsere çıkan ağabeylerini aratmıyor. Kendi sitesindeki hayat hikayesine göre 1987 İzmir doğumlu olan Ünsal, liseden itibaren Ülkü Ocakları'nda görev aldı. 2008’den sonra Ülkü Ocakları’ndan uzaklaştırılan Ozan Ünsal, 2009 yılında “Alperen Ocakları Genel Merkez Sanatçısı” oldu.


BBP Genel Merkezi, bu bilgiyi teyit etmek istediğimizde soL'a "partilerinde böyle bir unvan bulunmadığı" yanıtını verdi. Ancak internette yapılacak kısa bir tarama, Ozan Ünsal'ın gerçekten de BBP'yle organik bağı olduğunu ortaya koyuyor. Partinin resmi sitesindeki "Sanatçılar" sayfasında, Ozan Ünsal'ın da ismi yer alıyor. 25 Ocak günü Aydın'da BBP teşkilat binasının açılışında, parti genel başkanı Yalçın Topçu'nun konuşmasının ardından Ozan Ünsal'ın sahneye çıktığı görülüyor. Yine Şanlıurfa'da Alperen Ocakları'nın Ocak 2010'da düzenlediği bir etkinlikte de Ünsal'ın şarkı söylediği görülüyor.


Ancak bir akılsızın yapabileceği türden ırkçılık

Ozan Ünsal şarkı sözlerinde nefret söylemi ve halkı şiddete çağıran sözleri ile öne çıkıyor. Kendisine göre ise yaptığı müziğin türü, Ünsal'a göre özgün ve inkılapçı bir müzik türü olan “Türk ırk müziği”.



Ünsal'ın "Dünya Duysun" şarkısı, şu sözlerle başlıyor:

Dünya duysun Ermeni,
Köpekleşmiş bir piçtir
(...)
Hiçtir bu köpeklerin
Tasmasından Rus tutar
Anayurtta bir köpek
Ölür binler yas tutar


Youtube'da yer alan şarkı, Hrant Dink'in öldürüldüğü anın fotoğrafları, Dink anmalarından kareler ve çeşitli ülkücü kontrgerilla fotoğraflarıyla süslenmiş.

Ozan Ünsal Sivas katliamı üzerine yaptığı “Madımak” şarkısında açıkça yapılanları din adına savunuyor:

Zulümlere rağmen devlet bizimdir!
Baş düşmanımız da laisizimdir!
Sen Aziz değilsin! Nesin nesin ne?
Niçin hedef oldun halk öfkesine?
Kasas: '' Zalimlerin sonuna bir bak! '' (kasas,40)
Hepimiz Mehmediz! Her yer Madımak!



Vur copunla bel kırılsın, vur kalabalık yarılsın

Büyük Birlik Partisi ve Alperen Ocakları’nın sanatçısı olduğunu ileri süren Ozan Ünsal, Kürt sorununa ilişkin çözümü "Turan sevdalılarının doğuyu kana bulamasında" buluyor. Şarkıcının devlet güçlerine katliam çağrısı yaptığı şarkılardan bazı dizeler şöyle:


O Şırnak bir Türk ilidir
Her il bize sevgilidir.
Namus kavgasıdır gardaş
Acımadan vur arkadaş!


Ah bir devlet ferman verse
Sık mermini küfrederse.
İşte Şırnak kan gölüdür
Hainler kahpe dölüdür.


Her taş için yüz mermi yak!
Yetmez! bir de rpg çak!
Bırak şırnak dümdüz olsun
Zafer bize son söz olsun.
(“Çevik Kuvvet” şarkısından)
....
Özel harekatız biz geliriz sessiz sessiz
Siz dua ederseniz bu işi çözeceğiz
Turanı çizeceğiz


Hakkari dağları bir tuvaldir biz ressamlara
Bu dağlara zaferin resmini çizeceğiz
Fırçamızda kan katran sevdamızda kan katran
Biz aslında narin birer çiçeğiz
(“Özel Harekatız Biz” şarkısından)



Irkçılık Türkiye'de güçleniyor

Özellikle Kürtlere ve Türkiye’de de yaşayan gayrimüslim azınlıklara yönelik nefret söylemi sadece bir grup Nihal Atsız taraftarı kafatasçıya mahsus değil. Siyaseten AKP'ye yakın bir çizgide duran ve bu nedenle AKP ve yandaşları tarafından el üstünde tutulan BBP de Türkiye’de yaşayan etnik gruplara ve yabancılara yönelik ırkçı söylemi ve şiddet ile öne çıkıyor. Ozan Ünsal’ın konserleri ile destek verdiği BBP’nin adı Hrant Dink cinayetinden sonra da bir çok başka olayla anılıyor. Ancak Dink cinayetinde BBP'lilerin doğrudan dahli olmasına rağmen, partinin üzerine gidilmiyor, yandaş basında bu gerçeğe dair hiçbir şey yazmıyor.



(soL - Haber Merkezi )


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder