1 Mart 2012 Perşembe

Kindar gençlik üniversitede


Hacettepe Üniversitesi'nde yaşanan saldırının ardından, dün de Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde benzer bir olay yaşandı.

Dün solcu öğrencilerin astığı "Piç olmak tercih değil, ama faşist olmak tercihtir" yazılı afişlerin yırtılmasıyla başlayan gerginlikte, kampüs dışından giriş yapan yaklaşık 40 kişi kampüsteki devrimci öğrencilere saldırdı.

Önceki gün yaşanan saldırının ardından dünkü saldırının öncesinde sabah saatlerinden itibaren okul ve civarında çevik kuvvet araçlarının bulunması, öğrencilerin bu saldırıların planlı olabileceğini düşünmelerine yol açtı.

Saldırının ardından kampüs içerisinde bir araya gelen devrimci öğrenciler, okuldan toplu çıkış yaparak yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında "Faşizme geçit vermeyeceğiz", "Kürt, Türk, Ermeni, yaşasın halkların kardeşliği" sloganları atıldı.

Yürüyüşün sonunda Yüksel Meydanı'nda yapılan basın açıklamasında "Son bir haftadır sistemli bir şekilde düzenlenen devlet destekli bu saldırılara karşı mücadele edeceğiz. Daha önce de okulumuzda yaşadığımız bu olayların polis ve faşistlerle ortak yapılması, Hacettepe'deki olaydan sonra bugün bir olayın da Cebeci'de yaşanması bir tesadüf değil, sistemli bir saldırıdır" denildi.
 

HOCALI BAHANESİ


Hafta sonu Hocalı anmalarında yaşanan ırkçı görüntüler üniversitelere de taştı. Hocalı anması bahanesiyle önceki gün Hacettepe Üniversitesi'ni basan faşist güruh  solcu öğrencilere saldırdı. Faşist saldırıyı görmezden gelen rektörün sol görüşlü öğrencileri suçlu ilan eden açıklaması skandal boyutunda.

Üniversitede faaliyet gösteren Türkçe ve Maliye Toplulukları, "Hocalı Katliamı'nı Anma" adı altında bir etkinlik düzenledi.

Etkinliğin başında Haydar Aliyev Vakfı tarafından hazırlanan, Ermeni halkını aşağılayıcı ifadeler içeren bir sinevizyon gösterildi. Panele katılan sol görüşlü öğrenciler söz alarak sinevizyon gösterisinin ırkçı içeriğini eleştirerek, Azeri halkının yirmi yıl önce uğradığı katliamın faşistlerce Ermeni halkına düşmanlık için kullanıldığını ve bunun ahlaksızlık olduğunu belirtti. Azeri halkının Hocalı’da maruz kaldığı katliamı diğer katliamlar gibi lanetlediklerini belirten öğrenciler, yaşanan bu acı olayların Ermenilere yapılan katliamları meşrulaştıramayacağı ve bu acılar üzerinden halkların birbirlerine düşman edilmesine izin vermeyeceklerini belirttiler.

Öğrenciler daha sonra halkların kardeşliğine inanan herkesi salonu terk etmeye çağırarak kapıya yöneldi. Bu sırada salonda bulunan faşistlerin sloganlar atarak öğrencilere saldırması üzerine salonda bir süre arbede yaşandı. Arbedenin ardından öğrenciler, “Türk, Kürt, Ermeni, Azeri yaşasın halkların kardeşliği”, “Faşizme geçit vermeyeceğiz” sloganlarını atarak Edebiyat Fakültesi girişine doğru yürüyüşe geçti.

DIŞARIDAN 100 KİŞİ GELDİ

Yaşananlara ilişkin bir açıklama yapmak için Edebiyat Fakültesi girişinde toplanan öğrenciler, faşist grupların fakülte çevresinde dolaştıklarını gördü. Öğrencilerin tepkisi üzerine özel güvenlik görevlilerince otobüslere bindirilmek istenen bu kişiler, sayıları 100’e yaklaştıktan sonra fakülte girişine yönelerek solcu öğrencilere saldırdı. Saldırının tekrarlanamaması için öğrenciler fakülte girişine barikat kurdu.

Öğrencilere saldıran faşistlerin önemli bölümünün panelde bulunmamaları ve kısa süre sonra 100 kişiye ulaşmaları saldırının planlı olduğu şüphesini güçlendirdi. Solcu öğrencilerin etkinliklerinde kısa sürede toplanan özel güvenlik görevlilerinin, bu olay sırasında az sayıda bulunmaları da dikkat çekti.

YÖNETİM: OLAN SİZE OLUR

Saldırı sonrası Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Kayıran ve İletişim Fakültesi Dekanı Suavi Aydın fakülteye gelerek öğrencilerle görüştüler. Öğrencileri provokasyona gelmemeleri yönünde uyaran okul yöneticilerinin, faşistlerin kampüse girebilmeleri ve özel güvenliği rahatça aşabilmelerine ilişkin soruları ise yanıtsız bıraktıkları görüldü. Polisin kampüse girdiğini söyleyen yöneticiler, “olan size olur” diyerek öğrencilere dağılmaları tavsiyesinde bulundu.

REKTÖRDEN SKANDAL AÇIKLAMA

Üniversite yönetimi olayın ardından skandal bir açıklamaya imza attı. Üniversite Rektörü Prof. Dr. A.Murat Tuncer imzasıyla yapılan açıklamada üniversite dışından planlı olarak getirilen faşistlere ve öğrencilerinin faşistlerin saldırısına uğramasına değinilmeyerek, yaşanan olayların suçlusu olarak üniversitenin sol görüşlü öğrencilerine işaret edildi. Bununla da yetinmeyen açıklamada "kötü niyetli" olarak nitelenen sol görüşlü öğrenciler hakkında disiplin soruşturması açılacağı belirtildi.
 

YENİ SALDIRI HAZIRLIĞI
Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü ve Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’nde yaşanan faşist saldırıların ardından bu kez de Ankara Üniversitesi Sİyasal Bilgiler Fakültesi'nde yeni bir saldırı hazırlığı yapıldığı ortaya çıktı. Saldırının nasıl gerçekleşeceği ise Azerbaycan’da yayın yapan www.musavat.com adlı haber sitesinde yer aldı.

Yeni Müsavat Gazetesi’nin Ankara Temsilcisi Zaur Bayramlı tarafından hazırlanan haberde, faşistlerin Kürt ve devrimci öğrencilere saldırmak amacıyla Ülkü Ocakları ve Alperenler’e başvurdukları ve 1 Mart (bugün) günü saldırının gerçekleştirileceği bilgisi yer aldı.

‘Ankara’da PKK’liler Azerbaycanlılara hücum etti’ başlığı ile yayınlanan provokasyon içerikli haberde, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde Azerbaycanlı öğrencilerin PKK yanlısı Kürtlerin saldırısına maruz kaldığı ileri sürüldü. Kürtlerin Ermenilerin bulunduğu bölgeden Azerbaycanlılara saldırdığı ileri sürülen haberde, Kürt öğrencilerin hedef haline getirildi.

Haberin son kısmında ise planın boyutları aktarıldı. Zaur Bayramlı, 1 Mart günü saat: 12.00’da Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi önünde bir araya geleceklerini ifade ederek, “Biz ülkü ocaklarına, Alperenlere de müracaat ettik. Siyasal Bilgiler Fakültesi önüne yığılacağız. PKK’lilere cevap vereceğiz” dedi.




Bir Gün


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder