7 Mart 2012 Çarşamba

8 Mart etkinliklerine tüm kadınlar davetli


8 Mart'a hazırlanan kadınların onlarca etkinliği olacak. Kadınlar, örgütlediği etkinliklere herkesi bekliyor.


Sendikal Güçbirliği Platformu (SGBP) Kadın Koordinasyonu 8 Mart’ta Uluslararası Kimya, Enerji, Maden ve Genel İşçi Sendikaları Federasyonu (ICEM) Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Sorumlusu Carol Bruce’u konuk ediyor.

Bruce, SGBP Kadın Koordinasyonu ile;
* 8 Mart Saat 10.00'da Hey Tekstil önünde direnişte bulanan kadınları ziyaret edecek
* Öğleden sonra Deri-İş'e üye oldukları için işten çıkarılan Kampana'lı kadınların 8 Mart kutlamasına katılacak.
* 10 Mart’ta SGBP Kadın Koordinasyonu'nun “ Güvenceli ve sendikalı bir iş şiddetsiz bir yaşam” pankartı arkasında Kadıköy'deki kadın mitingine katılacak.
* 11 Mart’ta18.00'dan itibaren Kadıköy Aktaş Düğün Salonu'nda yapılacak geniş 8 Mart Şenliği'nde bir konuşma yapacak.


Cerrahpaşa'da İlkay konseri


SES Aksaray Şubesi de 7 Mart günü İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde Cem Demiroğlu Oditoryumu'nda olacak. Saat 17.30'daki etkinlikte İlkay Akkaya konseri yapılacak.


Çanakkale polis saldırılarına rağmen 8 Mart’a hazırlanıyor

Çanakkale’de Halkevci Kadınlar ve Üniversiteli Kadın Kolektifi 8 Mart’a hazırlanıyor. Etkinliklerine çağrı yapmak için Kordonboyu’nda stand açıp bildiri dağıtan ve fotoğraf sergisi gerçekleştiren kadınlar polisin müdahalelerine rağmen çalışmaya devam ediyor.
Çanakkale’deki kadınların etkinlik programı şöyle:

* 7 Mart 18.30 - Film gösterimi “Erkeksiz Kadınlar”
Yer: Yalı Hanı üst katı
* 8 Mart 11.30 – Üniversiteli Kadın Kolektifi basın açıklaması ve sokak tiyatrosu,
Yer:Terzioğlu Kampüsü ÖSEM Önü
* 8 Mart 18.00 – Halkevci Kadınlar ve Üniversiteli Kadın Kolektifi basın açıklaması ve sokak tiyatrosu,
Yer: Saat Kulesi Önü
* 13 Mart Salı 20.00 -Tiyatro, kadın oyunları,
Yer: Mehmet Akif Ersoy Tiyatro Salonu


Eskişehir 8 Mart’ı bekliyor

Eskişehir Demokratik Kadın Platformu tarafından düzenlenen yürüyüş 8 Mart Perşembe Günü 18.00’da başlayacak. Hamamyolu Yediler Parkı’ndan Adalar Mevkii’ne doğru yapılacak yürüyüşün ardından Adalar Migros önünde bir basın açıklaması gerçekleştirilecek.


Bursalı kadınlar yürüyüşe Stadyum’dan başlıyor


Bursa Kadın Platformu 8 Mart 18.30’da Stadyum önünden yürüyüş gerçekleştirecek.


Ankara'nın programı yoğun

* KESK'li kadınlar 11.00'da Sakarya Meydanı'nda toplanarak bir basın açıklaması gerçekleştirecek.
* Ankara Kadın Platformu'nun çağrısıyla 11.30'da Kolej Meydanı'nda buluşulacak. Kolej Meydanı'ndan Ziya Gökalp Caddesi'ne yürünecek ve 12.00'da basın açıklaması gerçekleştirilecek.
* Halkevci Kadınlar, Üniversiteli Kadın Kolektifi ve Liseli Genç Umutçu Kadınlar Ziya Gökalp'teki basın açıklamasının ardından 13.15'te Yüksel Caddesi'nde bir araya gelecek. Karanfil Sokak'taki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı binasına yürüyecek olan kadınlar, bakan Fatma Şahin'e ikiyüzlülüğün simgesi olarak madalyon armağan edecek.

Mersinli kadınlar Valiliğe rağmen sokakta olacak


Mersin Kadın Platformu'ndan 8 Mart ile ilgili miting başvurusu için hayvan pazarı da dahil olmak üzere güvenliksiz yerlerin gösterilmesine basın toplantısı ile itiraz geldi. Platform 6 Mart'ta 12.30’da Eğitim-Sen toplantı salonunda yaptığı basın açıklaması ile konuyu kamuoyuna anlattı.

Basın açıklamasını Platform adına Gül Durnaoğlu okudu. Durnaoğlu 8 Mart ile ilgili Valiliğe, İstasyon'dan Cumhuriyet Meydanı'na yürüyüş yapılmak üzere gerçekleştirilecek miting için başvuru yaptıklarını fakat Valiliğin kendilerine hayvan pazarı da dâhil olmakta alakasız yerlerin verildiğini belirtti. 8 Mart'ta kadınlara layık görülen yerlerin her türlü provokasyona açık olduğunu ifade eden Durnaoğlu şunları kaydetti; “8 Mart’ta bizler Mersin Kadın Platformu olarak erkek egemenliğine karşı, her yer 8 Mart her yer direniş yürüyüşümüz 8 Mart'ta saat 12.00’da Metropol önünden Taş Bina'ya yapılacak ve burada basın açıklaması yapılacaktır” dedi. Durnaoğlu “Tacize, tecavüze, kadın katliamlarına, kadının ucuz iş gücü ve güvencesiz olarak çalıştırılmasına karşı tüm kadınları yürüyüşümüze davet ediyoruz” diyerek açıklamayı sonlandırdı.


Sağlık emekçileri Antalya'da kol kola

Antalya'da da SES Antalya Şubesi ve Dev Sağlık-İş üyesi kadınlar 8 Mart günü 12.15'te Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi A Blok önünde bir araya gelecek. Basın açıklamasının ardından müzik dinletisi gerçekleştirilecek.


Çaycuma'da şiirlerle türkülerle 8 Mart

Çaycuma'da da KESK bileşenleri ve Çaycuma Kadın Oluşumu'nun 8 Mart programı şöyle:
* 15.30'da Çarşı Meydanı'nda basın açıklaması yapılacak.
* 19.30'da ADD Çaycuma Şubesi Toplantı Salonu'nda "Türkülerle şiirlerle 8 Mart" etkinliği yapılacak. Etkinlikte film gösterimi, şiir ve türkü dinletileri gerçekleştirilecek.
* Eğitim-Sen Çaycuma Temsilciliği her yıl olduğu gibi bu yıl da okullar ve Milli Eğitim'de çalışan kadınlara karanfil gönderecek.

Diğer illerin etkinliklerini duyurmaya devam edeceğiz




Sendika.Org





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder