6 Mart 2012 Salı

Dekandan sosyal medya hafiyeliği


Ekşi Sözlük üzerinden kısa sürede dekan olmasını eleştiren İletişim Fakültesi son sınıf öğrencisi Mikail Boz’a verdiği 6 ay okuldan uzaklaştırma cezasıyla adı duyulan Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Yusuf Devran şimdi de hafiyeliğe soyundu

Samanyolu TV ve AKP referanslarıyla göz dolduran ve Marmara Üniversitesi’nde hızla yükselerek önce profesör sonra dekan olan Yusuf Devran eleştirilere tahammül edemeyip verdiği cezaya kamuoyunda oluşan tepkilerin ardından rektörlük aracılığıyla cezayı 1 haftaya düşürmüştü.

Hürriyet’e yaptığı açıklamada kendi korumak için “Bana bu çocuk üzerinden oyun oynamak isteniyor. Bu mesele organize…” diyerek gizli güçleri (!) işaret eden Yusuf Devran, iletişimci akademisyen olmanın getirdiği bilimsel sezileriyle hareketle uzun zamandır iz sürmeye devam ediyordu.

Radikal Gazetesi yazarı Ezgi Başaran’ın “Marmara İletişim 'böyle mi olacaktı'?” yazısının ardından kafasındaki tüm taşları yerine oturtan Yusuf Devran, Ekşi Sözlük’ten sonra sosyal medya ilgisini nedeniyle üniversitelilerin Facebook profillerinde gezerken gizli güçleri bulmayı başardı.

İletişim Fakültesi öğrencilerinin Marmara İletişim Fakültesi Mezunlarıyla iletişim kurmak için yazdıkları yazışmalardan Ezgi Başaran’ın ismini ayıklayan Yusuf Devran bu başarısını kişisel sayfasında paylaşarak duyurdu. AKP polisinin ve savcılarının son dönemde yaptığı çarpıtma iddianamelerin etkisinde kalan Yusuf Devran, her şeyin açıkça görüldüğü yazışmalardan Ezgi Başaran’a yazının servis edildiğini söyleyerek “yıpratma” hamlelerini boşa çıkarmanın gururunu yaşıyor.


Eleştiriye sıfır tahammül


Mikail Boz’un ardından Ezgi Başaran’ın eleştirilerine de katlanamayan Yusuf Devran tahammülsüzlüğünü göstererek öğrencilerini fişlediğini saklamıyor. Bir bilim insanı üstelik İletişim Fakültesi Dekanı olmasına rağmen üniversitelilerin kişisel yazışmalarının görüntüsü alarak paylaşan Yusuf Devran, art arda yaptığı tahammülsüzlüklerle AKP tarafından oturduğu koltuğa ne kadar yakıştığını da kanıtlamış oldu. Yusuf Devran’ın son “akademik” çalışmasının ardından gelecek soruşturma ve ceza haberleri merak konusu olarak gizemini koruyor.


Kolektifler.net



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder