5 Mart 2012 Pazartesi

"Biz terörist miyiz, Marksist miyiz, Leninist miyiz"


TBMM Eğitim Alt Komisyonunun Başkanı, AKP Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, 4+4+4 tasarısı ile imam hatiplerin önünün daha da açılacağı yönündeki eleştirilere kendisinin de imam hatipli olduğunu belirterek "Biz terörist miyiz, biz Marksist miyiz, Leninist miyiz" yanıtını verdi.

Vatan gazetesine konuşan AKP'li Işık, kendisinin de imam hatipli olduğunu belirterek "dinin toplumlarda belirleyici olduğunu" dile getirdi.


"Terörist miyiz biz"


Işık "Ben de İmam Hatip mezunuyum. İmam Hatipler’in orta okulu açılsa ne olacak? Orta okul kısmında kaç terörist yetişmiş Allah aşkına? Terörist miyiz biz?" dedi. Işık şöyle devam etti:"Öğrenciye seçenek sunmayı bir dini eğitime alma anlamını gelmez. Kuran dersine bağlamak ne kadar demokratik? Din toplumlarda belirleyici unsurdur. Biz Marksist miyiz, Leninist miyiz? Dinin toplumların afyonu olduğuna mı inanıyoruz? Türk toplumu olarak böyle bir inancımız mı var? Saçma şeyler bunlar... Cumhuriyete Atatürk’e milli manevi değerlere az yanlış bilgiler verildi radikallere zemin hazırlandı. Bunu Türkiye yaşayarak gördü. Artık öğrenciler dinini iyi öğrensin, radikal kesimlerden yanlış öğrenmesin. Bu noktalarda tavrımız duruşumuz net."



Bir Gün


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder