3 Şubat 2012 Cuma

'Kesin KCK'lıdır' diye okuldan attığınız Şahin'in durumu şimdi ne olacak?


KCK operasyonunda gözaltına alınıp tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına rağmen öğretim gördüğü Konya Selçuk Üniversitesi’nden atılan Şahin Atagün için savcılık ‘beraat’ istedi. Karar aşamasına gelinen dava ertelenirken, Atagün, “Mağdur edildim. Hayatım allak bullak oldu” dedi.

Hürriyet gazetesinden Eyüp Serbest'in haberine göre Konya Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü’nün, KCK operasyonunda gözaltına alınıp tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmalarına karşın 5 Ocak 2012’de okuldan attığı 4 öğrenciden Şahin Atagün’ün beraatı istendi.

Diyarbakırlı bir ailenin 10 çocuğundan biri olan 24 yaşındaki Şahin Atagün, Konya polisinin 12 Nisan 2011’de düzenlediği KCK operasyonunda gözaltına alındı. Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği öğrencisi Hasan Doğan tutuklandı, Şahin Atagün’ün de aralarında bulunduğu 15 öğrenci ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Yargılama süreci devam ederken cezalar üniversiteden geldi. Tutuklu Hasan Doğan ile tutuksuz Safet Kaya, Emrah Demirtaş, Şahin Atagün, Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği’nin “Kanun dışı kuruluşlara üye olmak, bu kuruluşlar adına faaliyet yapmak veya yardımda bulunmak” gerekçesiyle, 5 Ocak 2012’de yüksek öğretimden çıkarıldı. Diğer öğrencilere de ‘yarıyıl okuldan uzaklaştırma’ ve ‘kınama’ cezaları verildi.

Gerekçe: "Mezun olduğunda ceza veremezdik"

Üniversitenin Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü, “YÖK Disiplin Yönetmeliği’nde de adli soruşturma, disiplin soruşturmasını geciktirmez diyor. Ağır cezada davalar uzun sürüyor. Öğrenci dava bitene kadar mezun olur. Mezun olduktan sonra ne cezası verilecek?” açıklaması yaptı.


Öğrencilerin yargılandığı davanın duruşması önceki gün Adana’da görüldü. Esas hakkında mütalaa veren duruşma savcısı, Saffet Kaya, Emrah Demirtaş ve Hasan Doğan’a çeşitli hapis cezaları istedi. Savcı, Şahin Atagün’ün ise üzerine atılı suçun sabit olmaması nedeniyle beraatını talep etti. Mahkeme heyeti karar aşamasına gelen duruşmayı son savunmaların hazırlanması için erteledi.

Şahin Atagün duruşma çıkışı şunları söyledi: “Eğer gerçekten suç işlediysem cezasını çekmeye razıyım. Mevcut yasalara göre suç olmayan bir durumdan bu kadar mağdur edilmek. Bir anda okuldan atılıyorsunuz. Son sınıf öğrencisiyim. Hayatım allak bullak oldu.”


(SoL-Haber Merkezi)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder