25 Ocak 2012 Çarşamba

Yine öğretmenleri umutlandırdılar, atamayı Ağustos'a ertelediler!


Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 2012 yılındaki esas öğretmen alımını ağustos ayında yapacaklarını söyledi.

AKP bir kez daha yüz binlerce atama bekleyen öğretmen ve yine büyük miktarda öğretmen açığı olmasına rağmen, öğretmen atamalarını erteledi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında, öğretmen atamalarına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Şubat ayında yapılacak 17 bin öğretmen atamasına ilişkin atama kılavuzunun çok kısa zamanda yayımlanacağını belirten Dinçer, 2012 Bütçe Kanunu'nda 29 bin memur kadrosunun tahsis edildiğini, bunlardan 17 bininin de Milli Eğitim Bakanlığına ayrıldığını söyledi. Dinçer, “Çok büyük ihtimalle yeni bir kadro kanunu çıkacak, zaman içerisinde. Ama biz 2012 yılındaki esas öğretmen alımımızı ağustos ayında yapacağız” dedi.

Bakanlık bugün 17 bin öğretmen alımı için kontenjanları açıklayacak. Bu sayı, ihtiyacı karşılamanın çok gerisinde. Öte yandan, ataması yapılacak öğretmenlerin sonuçların açıklanmasından 3 gün sonra göreve başlamaları bekleniyor. Birçoğu başka şehirlere atanacak öğretmenler, kış ortasında barınma sorunlarını bile tam olarak çözemeden, AKP'nin atama yapmama baskısından bunalmış olarak "En azından atandım" diyerek apar topar görev yerlerine gitmek zorunda kalacaklar.

(soL - Haber Merkezi)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder