18 Ocak 2012 Çarşamba

Mehmet Altan neden kovuldu?


Star gazetesi ile bugün yolları ayrılan gazeteci Mehmet Altan’ın, ANF’de hükümeti eleştiren mülakatından dolayı Star gazetesinden kovulduğu iddia edildi.Altan, 28 Şubat döneminde bile işsiz kalmamıştı.

Mehmet Altan’ın Star ile yollarını ayırdığı haberini ilk olarak Ayşenur Aslan CNN Türk’te Medya Mahallesi programından son dakika olarak duyurdu. Mehmet Altan henüz bu konuda bir açıklama yapmadı. Ancak günler öncesinde ANF’de yer alan bir röportajında bunun ipuçlarını vermişti.

İddiaya göre Mehmet Altan’ın ANF’ye verdiği mülakat yandaş Star gazetesini fazlasıyla rahatsız etti. Gazete yönetiminin dün Altan’dan röportajdaki sözlerini düzeltmesini istedi ancak Altan buna yanaşmadı. Bunu üzerine gazete yönetimi Altan’a, kendisiyle artık çalışmayacaklarını bildirdi.

Bu ayrılığa ilişkin bir yorum Altan’ın Vatan yazarı yeğeni Sanem Altan’dan geldi. Sanem Altan, twitter'da şunları yazdı: “Mehmet Altan'dan ANF'ye verdiği demeci yalanlamasını istemişler, yapmayınca da yazısını koymamışlar. Başbakanın çevresi iyice çıldırdı...”

Altan, 16 Ocak günü ANF’de yer alan mülakatında Türkiye’de sadece askeri değil, siyasi vesayetin de olduğunu söyleyerek hükümeti sert eleştirmişti. Altan, “Türkiye'deki vesayet sona erdi denilemez, çünkü mevzuat olduğu gibi duruyor. Türkiye’de sadece askeri vesayet yok, siyasi vesayet de var” demişti.

“Star gazetesinde yazılarınız azaldı. Bunun nedeni eleştirileriniz mi?” şeklindeki bir soruya Altan, bugünkü duruma işaret eden şu cevabı vermişti: “Bana ilanlardan dolayı olduğu söylendi. Ama tabi ki nihayetinde fiili olarak azaltıldı. Ben yazıları kendi inisiyatifimle indirmedim. Yazılarımın 5’e indirileceği söylendi.”

Altan’ın bugün “Denktaşlaşmak…” başlığını taşıyan yazısı ise Star tarafından yayınlanmadı. Makalede Altan şu eleştirileri yapıyor: "Siyaseten Denktaşlaşmak ne demek? Aslında bunu KKTC'nin bugünkü hali tanımlıyor... Tek parti anlayışıyla kendi halkımıza AB Üyesi Kıbrıs Cumhuriyet'ini hala "Güney Kıbrıs Rum Kesimi" diye takdim etmeye devam ediyoruz... Halbuki yerkürede KKTC'yı tanıyan tek bir ülke var, o da Türkiye... KKTC'nın bu duruma düşmesinin ise tek bir nedeni var, Özel Harp destekli Denktaşlaşma anlayışı."
 

 BirGün-Haber Merkezi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder