16 Ocak 2012 Pazartesi

Öğrenci avına akademisyenlerden tepki


EĞİTİM SEN Ankara 5 Nolu Şube (Üniversiteler Şubesi), geçtiğimiz hafta 6 öğrencinin Uludere’de yaşanan katliamı protesto etmeleri nedeniyle tutuklanmalarına tepki gösterdi.

Final döneminde gözaltına alınan üniversite öğrencilerinin sınav haklarına dikkat çeken akademisyenler, öğrencilerinin serbest bırakılmasını ve cezaevindeki öğrencilere sınav hakkı tanınmasını talep etti.

Türkiye’nin dört bir yanında KCK adıyla süren operasyonlar ve gözaltılardan öğrenciler de nasibini alıyor. Üniversitelerin final dönemlerine denk gelen şu günlerde son olarak Ankara Üniversitesi’nden 5 öğrenci tutuklandı. Eğitim Sen Ankara Üniversiteler Şubesi Cebeci Kampüsü önünde yaptığı eylemle gözaltıları protesto etti. “Öğrencime dokunma, saçına bile” sloganının atıldığı eylemde konuşan Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Cenk Yiğiter, öğrencilerin Uludere katliamını protesto ettikleri için tutuklandıklarına dikkat çekerek, “19’u çocuk olmak üzere 34 insanımızın öldürüldüğü bir katliamı protesto etmenin suç sayıldığı bir rejimde yargılanan şey bellidir: Vicdan” dedi.

Yapılan operasyonların öğrencilerin sınav dönemine denk gelmesini “kendinden menkul bir cezalandırma yöntemi” olarak tanımlayan Yiğiter, final sınavlarına giremeyen öğrencilerin şimdiden bir yıllarını kaybettiğini belirtti. Yiğiter, cezaevinde bulunan öğrencilerinin sınav  haklarının tanınmasını ve tutuklu bulunan 600 öğrencinin serbest bırakılmasını talep etti.


EVRENSEL-Ankara



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder