18 Ocak 2012 Çarşamba

Eski rektör biber gazı ihalesine de çıkmış


Üniversitede yarattığı terör ortamıyla defalarca gündeme gelen Hacettepe Üniversitesi eski Rektörü Uğur Erdener'in üniversite özel güvenliklerinin kullanımına verilmek üzere biber gazı ihalesine de çıktığı öğrenildi.


Radikal Gazetesi'nden Umay Aktaş Salman'ın haberine göre, üniversitedeki ilerici öğrencilere dönük açtığı soruşturmalarla ve üniversitede yarattığı terör ortamıyla anılan Hacettepe Üniversitesi eski Rektörü Uğur Erdener'in bir marifeti daha ortaya çıktı.

Habere göre Erdener, okul içerisinde görev yapan özel güvenlik personelinin kullanımına sunulmak üzere biber gazı ihalesine de çıkmış.

Geçtiğimiz yılın ihale şartnamesinde yalnızca biber gazı da yok. Şartnamede ayrıca gaz bombası, kalkan ve gaz maskesi alımına da rastlandı. Haberde, geçen yıl üniversitenin biber gazı alımı için Ankara Valiliği’ne başvurduğu, Ankara Valiliği’nin izniyle üniversiteye gaz bombası, kalkan ve gaz maskesi alındığı belirtiliyor. Ayrıca bu iznin ilk kez ve sadece Hacettepe Üniversitesi’ne verildiği de vurgulanıyor. 

İhaleler ondan sorulurdu

Eski rektörün, görevde olduğu dönemde imza attığı yolsuzluklar basına yansımış hatta konu ile ilgili bir dergi dahi çıkmıştı. Zira Uğur Erdener, kampüs içerisindeki ve hastanedeki neredeyse tüm işletmeleri kendi kurduğu şirkete vermesi ile meşhur. "Belgeler ve verilerle sorunlar" kapağıyla 2011 yılı içerisinde çıkan bir dergide yer alan belgeler, üniversitenin tüm kârlı işletmelerinin, Prof. Erdener'in 2004-2008 yılları arasında ortağı ve yönetim kurulu başkanlığını yaptığı kendi şirketlerine verildiğini ortaya çıkartmıştı. Rektörün kendi şirketlerine yönelik işlemlerini anlatan dergide yer alan belgelere göre, Hacettepe Hastanesi ve Beytepe Kampüsü içindeki işletmelerde SST ve EST adlı iki şirket öne çıkıyor. SST, Sağlık Spor Turizm Tic. Ltd. Şti, Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu'nun müdürlüğünü yaptığı şirket. Şirketin kuruluşunda Uğur Erdener yüzde 49, Mahir Tuğutlu yüzde 40 ve Mehmet Selim Kulaksız yüzde 11 hisseye sahip. Ticaret Sicil Gazetesi'ndeki ilana göre, 2007'de kurulan şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Rektör Uğur Erdener. SST Şirketi, hastane içinde ve civarında, Fiero, Çilli Gıda, Hacettepe Pastane gibi sayısı 10'u bulan büfe, cafe, medikal malzeme satış yerleri ve pastanelerin işletmesini yürüttü.


EST Eğitim Sağlık Turizm Tic. Ltd. Şti.'nin müdürlüğünü yine Abdullah Topaloğlu yapıyor. Şirket 2006'da kuruldu. Sıhhiye Kampüsü'nde bulunan Melon kafeler, Gloria Jeans, Park Kafe ve Beytepe Kampüsü'nde Yabancı Diller Yüksekokulu Kırmızı Çatı bahçe içi kantini bu şirket tarafından işletildi. Dergideki belgelere göre, daha önce üniversite birimlerince işletilirken yıllık ortalama 100 bin lira net kâr eden "Geyik Kafe" olarak adlandırılan "Park içi Cafe", 2008 yılında 10 bin 200 liraya, EST şirketine ihale edildi.

Uğur Erdener, yolsuzluklarının yanında ilerici öğrenciler üzerinde uyguladığı baskılar ve üniversitedeki yasakçı uygulamalarıyla da biliniyor.

(SoL-Haber Merkezi)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder