26 Ocak 2012 Perşembe

'11 yıl yetmez, bizi de alın!'


İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nin 75. Yıl kutlamalarına gelen Abdullah Gül’ü protesto etmek için yumurtalarla okuluna giriş yapmak isteyen Kolektif üyesi hakkında savcının istediği 11 yıl hapis cezası, Beyazıt Kolektif tarafından protesto edildi 

Beyazıt Kolektif üyesi Yiğit Ergün yumurtalı protestoda bulunma 'ihtimaline' karşı polisler tarafından gözaltına alınmış ve hakarete uğramıştı. Aynı gün 10 Kolektif üyesi daha gözaltına alınmış, darp edilmişlerdi. Çok geçmeden Yiğit Ergün dahil olmak üzere Beyazıt Kolektif üyesi 10 kişiye çeşitli gerekçelerle dava açıldı.







'Yumurta atmaktan vazgeçmeyeceğiz'

Bugün Beyazıt Ana Kapı önünde bir araya gelen Beyazıt Kolektif üyeleri, bir basın açıklaması gerçekleştirerek AKP’nin üniversitelilerden korktuğu için saldırdığını belirttiler. Kolektif üyeleri "Ülkemizde yargı sistemi çok yavaş ilerliyor olmasına rağmen, gözaltına alınan üniversiteliler hakkında çok kısa bir zamanda jet hızıyla davalar açıldı. Geçtiğimiz hafta beş yıl süren Hrant Dink davasının sonucunda AKP'nin adaletinin nasıl işlendiğini gördük" diyerek AKP adaletinin ikiyüzlülüğünü teşhir ettiler.
 

Yumurta atmaya devam edeceklerini söyleyen üniversiteliler, ayrıca Beyazıt’ta özellikle son dönemde öğrenci muhalefetinin büyümesi ile birlikte polis ve idarenin baskılarının arttığını belirterek, bir Kolektif üyesinin gözaltı sırasında kendisine Emniyet Müdür Yardımcısı diyen birinin “Gerekiyorsa hepinizi tutuklatacağım. Bu okulda solu bitireceğim” dediğini hatırlattılar ve üniversitelilere açılan davanın tesadüf olmadığını söylediler.

Kolektifler.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder