26 Ocak 2012 Perşembe

Erdoğan: Tutuklu gazeteciler dedikleri terörist, darbeci, tacizci…


Başbakan Erdoğan, sayıları yüze yakın olan tutuklu gazeteciler için "Ateşli silah bulundurmak, patlayıcı bulundurmak, evrakta sahtecilik, cinsel taciz, terör, darbeye teşebbüs... İçerideki gazeteciler dedikleri işte bu suç isnatları ile yargılanıyor" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tutuklu gazetecilere saldırmak için çok doğru bir adres seçti: Zaman gazetesinin 25. yılı buluşması. Burada yaptığı konuşmada Erdoğan, tutuklu gazetecilerin durumuna da değindi.

Erdoğan, şöyle konuştu: "Bunların isimlerini tek tek saydık, ne ile itham edildiklerini, neden ceza aldıklarını belgeleri ile ortaya koyduk. Adam polise saldırı düzenliyor, polisimizi şehit ediyor, cebinden gazeteci kimliği çıktı diye gazeteciler hapse atılıyor kampanyası yapılıyor, anamuhalefet partisi de işte bu şahıslara sahip çıkıyor. Gidip yurt dışında polis katillerine arka çıkmak suretiyle ülkesini kötülüyor.

"Ateşli silah bulundurmak, patlayıcı bulundurmak, evrakta sahtecilik, cinsel taciz, terör, darbeye teşebbüs... İçerideki gazeteciler dedikleri işte bu suç isnatları ile yargılanıyor.Medya terörün oksijeni olmaktan sakınması gerektiği kadar, özgürlük-terör dengesini gözetmek, bunun ayrımını da yapmak zorundadır. Hedef göstermek, teşvik etmek, çarpıtmak, karartmak, bu yolla masum canların katledilmesine zemin hazırlamak basın özgürlüğü, ifade özgürlüğü olarak görülemez. Bu en başta basın özgürlüğüne, gazetecilere ve gazeteciliğe haksızlıktır."

(soL - Haber Merkezi)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder