26 Ocak 2012 Perşembe

Sosyal-İş üyeleri başkaldırıyor


Sosyal-İş üyesi Belde A.Ş. işçileri, işverenin toplu iş sözleşmesinin gereklerini yerine getirmediklerini söyleyerek eyleme geçti. Belediye binası içinde eylem yapan işçiler, 8 Şubat'ta iş bırakacaklar 


Çankaya Belediyesi’ne bağlı Belde A.Ş. ile Sosyal-İş arasında 12 Eylül 2011’de imzalanan toplu iş sözleşmesine işverenin uymadığını söyleyen işçiler, eyleme geçti. Sosyal-İş Ankara Şubesi önünde bir araya gelen Belde A.Ş. işçileri, Yüksel Caddesi’nde bulunan Çankaya Belediyesi binasına yürüdü. Belediyenin içinde gerçekleşen eylemde açıklamayı Sosyal-İş Ankara Şube Başkanı Murat Bozbeyoğlu okudu.


”Toplumcu düşünce”

Büyük umutlarla toplu iş sözleşmesi imzaladıklarını söyleyen Bozbeyoğlu, umutların kısa zamanda işveren tarafından boşa çıkarıldığını söyledi. Çankaya Belediyesi’nin toplumcu belediyecilik anlayışına da değinen Bozbeyoğlu, toplumcu düşüncenin temelinde emek ve emekçiye saygının var olduğunu hatırlattı.
“İşçilerin yaşama hakkı elinden alınıyor”


Bozbeyoğlu, Ankara’nın kara kışa esir olduğu şu günlerde Belde A.Ş. işçilerinin temel giderlerini karşılayamaz hale geldiğini söyleyerek işçilerin yaşama hakkının elinden alındığını söyledi. Sosyal-İş’in bu süreçte sessiz kalmayacağını söyleyen Bozbeyoğlu, “Belde A.Ş işçisi sendikalaşma ve toplu iş sözleşmesini bileğinin hakkıyla, onurlu mücadelesiyle nasıl kazandıysa, yaşanan bu sürece artık dur diyecektir” dedi.


8 Şubat’ta iş bırakacaklar

Haklarını gasp etmek isteyenleri artık uyarmadıklarını söyleyen Bozbeyoğlu, artık başkaldırdıklarını ve 8 Şubat’ta belediyenin bütün birimlerinde bir gün çalışmama hakkını kullanacaklarını duyurdu. Son olarak taleplerini dile getiren Bozbeyoğlu sözlerine şu şekilde son verdi: “Maaşlarımız zamanında ve tam yatırılmöaz, toplu iş sözleşmesinden kazandığımız geriye dönük alacaklarımız ivedi olarak tarafımıza ödenmez, şu anki mevcut politika, anlayış ve işleyiş devam ederse Belde A.Ş. de yaşamı tamamıyla durdurmakla açıkca tehdit ediyoruz.”

Açıklamanın ardından eylem sloganlarla sona erdirildi.


Sendika.Org-Ankara




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder