18 Ocak 2012 Çarşamba

Arınç: ‘Hükümet olarak Dink cinayetinde üzerimize düşeni yaptık’


Hrant Dink cinayetinde mahkemenin aldığı kararı değerlendiren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç: “"Hükümetimize düşen tek bir şey vardı; bu işin faillerini ortaya çıkarmak. Sanıyorum 30 saat içinde adalete teslim ettik. Hükümet olarak bizim işimiz bitti” dedi.

Beş yıl süren davanın ardından mahkemenin aldığı “Dink cinayetinde örgüt yok” kararını değerlendiren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, cinayette hükümet olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını ve 30 saat içinde failleri adalete teslim ettiklerini söyledi. Adalet Bakanı Sadullah Ergin ise, davanın henüz bitmediği ve temyiz süreci olduğunu dile getirdi.












“Sokağa çıkıp bağırmak çağırmak doğru değil”

TV 8 kanalında bir programa katılan Başbakan Yardımcısı Arınç, mahkeme kararının vicdanları tatmin etmediğini söylerken, “Bunun için yola çıkıp bağırmak, çağırmak ve hükümeti suçlamak doğru değil” dedi.


“Hrant Dink’in evinin Türk evinden farkı yoktu”

Dink’in öldürülmesinin ardından TBMM Başkanı olarak Dink’in evine ziyarette bulunduğunu belirten Arınç şöyle konuştu: "Evlerinde bir Anadolu evi, bir Türk evinden farklı hiçbir şey görmedim. Annesi, eşi, oğlu, gelini, akrabaları vardı. Mütevazi bir Anadolu insanının evinde ne varsa ne olması gerekiyorsa onu gördüm; o kokuyu hissettim" diye konuştu.



“Hükümet olarak bizim işimiz bitti”

Dink cinayetine karışanların kısa sürede yakalandığını vurgulayan Arınç şöyle konuştu: "Hükümetimize düşen tek bir şey vardı; bu işin faillerini ortaya çıkarmak. Sanıyorum 30 saat içinde adalete teslim ettik. Hükümet olarak bizim işimiz bitti. Eleştiri yapanlar lütfen vicdanlı olsunlar.

“Bizim dönemimizde tek faili meçhul Necip Hablemitoğlu”

AKP iktidarı döneminde tek faili meçhulün Necip Hablemitoğlu’nun öldürülmesi olduğunu belirten Arınç, “Bizim dönemimizde siyasi suikast anlamında, cinayet anlamında örgütlü suç anlamında ne işlenmişse son 10 yılda en geç 36 saat içinde ortaya çıkarılmıştır. Ondan sonrası yargıya ait. Hükümetin yapması gereken ne varsa birileri bize söylesin. Hükümet olarak elimizdeki kolluk güçleriyle suçla ilgili bütün delilleri toplar, şüphelileri bulur, yargının önüne getiririz."



Sadullah Ergin: “Dink davası bitmedi, temyiz var”

Adalet Bakanı Sadullah Ergin ise, Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili davanın henüz sonuçlanmadığını ve temyiz sürecinin devam ettiğinin söyledi.

Yargılamanın üç aşamalı olduğunu belirten Ergin, soruşturma, kovuşturma ve temyiz aşamalarının ilk ikisinin tamamlandığını şimdi ise temyiz aşaması olduğunu dile getirdi.

(soL - Haber Merkezi)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder