15 Ocak 2012 Pazar

Kılıçdaroğlu: Fezleke, ifade özgürlüğümü sınırlıyor



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekilliği donulmazlıklarının yeni bir çerçeve içerisinde kalabileceğine dikkat çekerken, “Kürsü dokunulmazlığı, düşünce dokunulmazlığına evet ama ihaleye fesat karıştırma bu suçlar dolayısıyla dokunulmazlık olmaz” dedi.


CHP Lideri Kılıçdaroğlu, dün gece katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yılbaşından önce gazetecilerle ile bir araya geldiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, o buluşmada geçen bir sohbeti hatırlatarak yargının verdiği kararları eleştirdi.


Kılıçdaroğlu, “Tümümüz örgüt toplantısı yapmaktan suçlanabiliriz. Bir sabah evlerimizi basarlar, gizlilik kararı verilir. Bir tane gizli tanıkla bu iş gerçekleşir. Aradan aylar geçer sonra bir bakarsınız ki sizi boş yere tutuklamışız deyip serbest bırakabilirler. Bu mümkün. Başına gelen insanlar var” dediğini söyledi.


ÇOK KOLAY DİNLENİYORUZ


“Suçlunun belirlenmesine” ilişkin bir sistemden söz eden Kılıçdaroğlu, insanların çok kolaylıkla dinlemeye alınabildiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Bir kişi hedef alınıyor. Bilgiler bilgisayara yükleniyor. Kişi, kimler ile hangi saatte, ne konuşmuş önce bunu tespit ediyorlar. Bu kişilerin telefonları dinlenmeye başlanıyor. Konuşmaların hepsi çıkıyor. Dinlenmeye ilgili karar almak çok kolay” dedi.


DÜŞÜNCE DOKUNULMAZLIĞINA EVET


Fezlekenin hazırlanmasının ardından CHP’li vekillerin dokunulmazlılarının kaldırılmasını istemesini değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Dokunulmazlıklar konusunda milletvekilliği için adaylar başvurduğu zaman da dokunulmazlıklarının kaldırılması için dilekçe verdiler” dedi. Dokunulmazlığın yeni bir çerçeve içerisinde kalmasını istediklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, “Kürsü dokunulmazlığı, düşünce dokunulmazlığına evet ama ihaleye fesat karıştırma bu suçlar dolayısıyla dokunulmazlık olmaz” dedi.


TUTUKLU VEKİLLER İÇİN HERŞEYİ YAPTIK


Tutuklu milletvekillerinin önünde bir engel olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Savcılıktan milletvekili olmasına engel olmadığını belirten belgeyi aldılar, YSK inceledi. Sonra milletvekili oldular. Bunların önünde hiçbir yasal engel yok” diyerek tutuklu vekiller konusunda adım atmayan AKP’yi eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Tutuklu milletvekillerinin ve gazetecilerin durumlarını gittiğimiz her ülkede ve ortamda dile getirdik. Tek şey kaldı, elimize silah alıp dağa çıkmak. Her şeyi yaptık” dedi.


Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un tutuklanmasına ilişkin de Kılıçdaroğlu, “Ben İlker Başbuğ yargılansın ya da yargılanmasın demedim. Benim üzerinde durduğum konu hukukun üstünlüğüdür” dedi.




BU FEZLEKE DİĞERLERİNDEN FARKLI


Kılıçdaroğlu, hakkında hazırlanan fezlekeyle ilgili “Eğer Türkiye hukuk devletiyse yargı eleştiriye açık olmalıdır” dedi.
Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Ben ana muhalefet partisi lideriyim, ben muhalefet etmek zorundayım yanlışlara. Eğer yargı kendi yetkilisini kullanıp siyaseti dizayn etmek istiyorsa ben buna karşı çıkacağım. Silivri savcısının düzenlediği fezleke diğerlerinden farklıdır. Benim ifade özgürlüğümü sınırlıyor. Sen hükümeti alkışlayacaksın diyor. Böyle bir anlayışla fezleke düzenlenebilir mi? Benim eleştiri hakkımı elimden alıyor. Kim yapıyor bunu? Adı üstünde özel yetkili mahkemeler. Normal mahkeme değil orası” dedi.





Evrensel-Ankara

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder