12 Ocak 2012 Perşembe

SDÜ Rektörü: Herkeste A8 var ben zenci miyim?

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Hasan İbicioğlu, A6 model makam arabası aldırması üzerine gelen tepkilere ilginç bir cevapla karşılık verdi: "Rektörlerin hepsinde makam aracı olarak A6, A8 var ben zenci miyim?"
Süleyman Demirel Üniversitesi, Rektör Hasan İbicioğlu'nun aldırdığı yüksek fiyatlı makam arabasını ve makam arabasına gelen eleştirilere verdiği ırkçı cevabı konuşuyor.
Geçtiğimiz aylarda 215 bin TL'ye Auidi A6 model makam aracı aldırdığı iddia edilen Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Hasan İbicioğlu, konunun yerel basında yer alması ve fazlasıyla eleştiri gelmesi üzerine yerel bir televizyon kanalında katıldığı programda gelen eleştirilere yanıt verdi. Ancak rektörün açıklamaları ihalenin kendisi kadar tartışma yarattı. Rektörün yerel basında da yerel alan sözleri şu şekilde: "Makam aracı olarak 92 model Concord, bir Volvo, bir de jeep bulunuyor. Yani makam aracı olarak kullanabileceğiniz bir araç yok. Şehrimize üniversitemize Cumhurbaşkanları, bakanlar, rektörler geliyor. Allah aşkına gelen Cumhurbaşkanının altına 92 model Concord’u mu verelim? Şimdi altımızda A6 var."
Kendisini diğer üniversite rektörleriyle ve patronlarla da mukayese eden Hasan İbicioğlu sözlerine, "Birçok iş adamının altında mercedes var. Bir üniversite rektörünün temsil boyutu var. Üniversiteler arası kurul toplantılarına katılıyorum. Birçok üniversitenin rektörü A8’lerle bu toplantılara geliyor. İyi de SDÜ Rektörü zenci mi yahu?” şeklinde devam etti.
Sözleriyle siyahi insanları aşağılamakla itham edilen İbicioğlu, "Keşke filomuz hep Audi marka araçlarla dolu olsa. Misafirlerimizi hep lüks arabalara bindirsek. Bu Audi orta halli bir işadamının altında bile var. SDÜ’nün rektörü bugün bunu kullanıyorsa yarın başkası kullanacak. Bizim itibarımız farklı olur” dedi.

(soL - Haber Merkezi)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder