27 Ocak 2012 Cuma

‘Bir yıl boyunca sehven tutuklu kaldı’




İstanbul’da bir yıl önce düzenlenen bir uyuşturucu operasyonu sonrasında “ısrarla ben o kişi değilim” demesine rağmen tutuklanan tiyatro oyuncusu Tuncay Akpınar bir yıl sonra serbest bırakılırken, polisler “kendilerini tanıma fırsatı bulamadık. Sehven oldu” dedi.

Geçtiğimiz yıl İstanbul’da tutuklanan tiyatro oyuncusu Tuncay Akpınar, polislerin “sehven oldu” demesi sonucu serbest bırakıldı.

“Kişileri karıştırdık”

Vatan gazetesinden Burcu Purtul’un haberine göre, tiyatro oyuncusu Tuncay Akpınar’ın bir yıl boş yere hapis yatmasına neden olan polisler yine “sehven” bahanesine sığındı.


Polisler, ilk kez bu şahıslarla ilgili fiziki takip yaptıklarından kendilerini tanıma fırsatı bulamadıklarını ve kişileri karıştırdıklarını söyleyince, Akpınar 1 yıldır boş yere yattığı hapisten kurtulmuş oldu.

Olay nasıl gelişti?

İstanbul Narkotik ekipleri geçen yıl gerçekleştirdiği uyuşturucu operasyonunda, Bolivya’dan gelen bir gemi içerisinde 281 kilogram kokain ele geçirildi. Bu olayın ardından aralarında tiyatro oyuncusu Tuncay Akpınar’ın da bulunduğu 13 kişi tutuklandı.


“O kişi ben değilim”

Olayın ardından hazırlanan iddianamede Akpnar’ın 25 yıla kadar hapsi istendi. Bu ceza talebinin kanıtı ise polisin yaptığı fiziki takipti.


Takipte, Tuncay Akpınar’ın kuzeni İsrahim Akpınar’ın telefonda kendisine söylediği “O evrağı da al tamam mı” sözleri gösterildi.

Akpınar ısrarla “O tutanaktaki kişi ben değilim” dese de inandıramadı. Amcasının oğlu İbrahim Akpınar’ın İngiltere’de yaşadığını ve tatil için geldiği zaman kendi yanında kaldığını anlattı. Kuzeninin kendisini arayarak eve gelen bir evrağı istediğini belirten Akpınar, “Evde poşetin içinde ne olduğunu bilmediğim bir evrak vardı. İsteyince poşeti alıp götürdüm. Tarlabaşı’ndaki kahvaltı solanunda evrağı verdikten sonra prova için Taksim’e yürüdüm” dedi. Ancak takip tutanağında tam tersi yani Akpınar’ın kahvaltı salonundan çıktıktan sonra amcaoğluyla birlikte Florya’ya geçerek Mehmet Sait Özmen’le buluştuğu iddia ediliyordu.

Polisler: "Sehven oldu"

Önceki gün davanın ikinci duruşmasında fiziki takip tutanağını düzenleyen iki polis tanık olarak dinlendi. Komiser yardımcısı Mehmet Doğansoy, “Tutanağın bir kısmı bize verilen bilgiden kaynaklı ‘sehven’ yanlış düzenlenmiştir. Doğrusu şöyledir. İlk kez bu şahıslarla ilgili fiziki takip yaptığımızdan kendilerini tam olarak tanıma farsatı bulamadık. Taksim alanına doğru giden kişi Tuncay Akpınar’dır. İbrahim ile arabaya binen şahıs ise Ayhan Güldür. İsimleri bu şekilde düzeltiyorum.” dedi. Polis memuru Soner Ulusoy da duruşma salonundaki Tuncay Akpınar’ı göstererek “Taksim’e doğru giden şahıs bu kişidir” dedi. Sonuçta mahkeme tahliye kararı verdi.


Sehvenler sürüyor

İstanbul Emniyeti, Ergenekon davasında tutuklu bulunan Teğmen Mehmet Ali Çelebi’nin gözaltındayken cep telefonuna 139 isim eklenmesi olayına da “sehven oldu” diyerek savunma yapmıştı.


(SoL - Haber Merkezi)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder