31 Ocak 2012 Salı

25 Gün Bilmeden Çalışmışlar


Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 43 taşeron işçi, işten çıkarıldığını bilmeden 25 gün çalıştı. Şimdi işe iade davası açacaklar.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne bağlı taşeron şirkette çalışan 43 işçi işten çıkarıldı.

En az üç, beş, 10 yıldır, hastanede biyolog, labarant, tıbbi sekreter ve teknisyen olarak çalışan işçiler, habersizce işten çıkarıldı.

Yönetimden işçileri çağıran iki kişi, "31 Aralık'ta taşeron sözleşmeniz bitmiş, çalışan fazlalık olduğu için işten çıkarıldınız" dedi.

bianet'e işçiler adına konuşan Serdar Çal, "25 gün boyunca işten çıkarıldığımızı bilmeden çalıştık. Bize çıkarıldığımız tebliğ bile edilmedi. Toplantıya çağırdılar ve 'çıkarıldınız' dediler" diyor.

"Bu işin okulunu okuduk"

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Yüksekokulu'ndan mezun, üç yıldır hastanede tıbbi sekreter olarak çalışan Çal, "Hepimiz bu işin okulunu okuduk. Hastanenin asıl işlerini yapıyoruz. Bizi çıkardıklarında yerimize koyacakları insan yok" diyor.

Çal, işten çıkarıldıktan sonra hastane bahçesinde direnişe geçene kadar kimsenin kendileriyle ilgilenmediğini söylüyor.

"Dekanlık ile görüşmeler başlayınca, bize haklı olduğumuzu ancak çıkarılan işçilerin Rektörlük tarafından hazırlanıp, taşeron şirkete verildiğini söylediler. Şu an için hiçbir garanti veremiyorlar."

İşçiler Dekanlık ile yaptıkları görüşmelerde henüz somut bir sonuca ulaşamadıklarını, işe iade için hukuki işlemleri başlattıklarını söyledi.

"Zaten taşeron sistemin getirdiği, esnek güvencesiz çalışma nedeniyle, fazla mesai, öğle yemeği yiyememe, yıllık izin kullanamama ve en önemlisi her an işten çıkarılma kaygımız vardı.

Kıdem tazminatımızın ödenmeyeceği, dava açabileceğimiz söylendi. İşe iade için açacağımız davada, hastanenin asıl işçisi olduğumuz için 4b kadrolu olmayı talep edeceğiz."


Nilay VARDAR 

Bianet.org


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder