27 Ocak 2012 Cuma

Rektörden satırlı saldırılara destek


Yaklaşık bir dönemdir İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü'nde yaşanan faşist terör ve polis baskısı özellikle sınav dönemlerinde ayyuka çıkmıştı. Çarşamba günü yine ülkücü faşistlerin okula satırlarla girmesi ile birlikte polisin solcu öğrencileri gözaltına almasına rektörden cevap geldi: "Hak ediyorsunuz!"

İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü'nde ülkücü faşist provokasyon bitmek bilmiyor. Okula güvenlik bahanesi ile kurulan X-RAY cihazlarına rağmen faşistler üniversiteye satırlar, döner bıçakları ile gelerek üniversite öğrencilerine saldırıyor. En son 25 Ocak çarşamba günü sınav saatlerinde okula gelerek öğrencileri tehdit eden faşistlerin ardından çevik kuvvet polisleri yine okulu abluka altına alarak üniversitelileri gözaltına almıştı.

Okulda özellikle son dönemlerde yaşananların cevabı ise, sınav çıkışında faşist saldırıya uğrayıp gözaltına alınan Kolektif üyesine kendine Emniyet Genel Müdürü diyen biri tarafından verilmişti. Polis üniversiteliye "Ben emniyet müdür yardımcılığına yeni atandım ve üniversite bölgesinden sorumluyum. Bir buçuk aydır buradayım ve çok olaylar oluyor. Bunların hepsini engelleyeceğim. Siz marjinalsiniz. Sizi, solu bitireceğim” diyerek gözdağı vermeye çalışmıştı.

Üniversitede solu gerekirse tutuklamalarla bitireceğini söyleyen polisin sözlerinin ardından 11 öğrenciye Beyazıt'ta gerçekleşen Gül protestosundan dava açılmıştı.

Polisin ve ülkücü faşistlerin neden bu kadar rahat davranabildiğini twitter üzerinden soran bir Kolektif üyesine İÜ rektörü Yunus Söylet'in cevabı ise öğrencilere dönük saldırılara arka çıkar nitelikte: "Şiddet yanlısı kimse cezasız kalmaz. Şiddet ve hakaret eken fazlasını biçer. Histeri ve provokasyon eken de alâsıyla karşılaşır"


Üniversiteliler, Söylet’in bu sözlerini okula satırların girmesini ve polisin şiddetini akladığı belirterek rektörden böyle bir güvence alan polislerle ülkücü faşistlerin saldırılarında daha pervasız davranacağına dikkat çekiyor.


Sendika.org

Kaynak: kolektifler.net 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder