26 Ocak 2012 Perşembe

Devlet ve sermaye, gazetesinin yaş gününü unutmadı


Zaman Gazetesi, 25. yılı vesilesiyle dün bir kutlama gerçekleştirdi. 25. yıl töreninde hükümeti, bir çok kademesiyle bürokrasiyi ve sermaye sınıfı temsilcilerini bir araya getiren Zaman'ın konukları arasında CHP yöneticileri de hazır bulunmayı ihmal etmedi.

Zaman Gazetesi 25. yılını dün gece Ankara Ticaret Odası (ATO) Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlediği bir törenle kutladı. Düzenlenen törende hükümeti, bürokrasiyi ve sermaye sınıfı temsilcilerini bir araya getirmesiyle Zaman, "Devletin ve sermayenin gazetesiyiz" mesajı verdi.

Bu mesajı en güzel özetleyen ise törenin katılım listesi kadar, Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın yaptığı konuşma oldu. Dumanlı, "Yeni Türkiye'nin oluşum sürecinde Zaman, üzerine düşen misyonu yerine getirmiştir" dedi.

Devletin, burjuvazinin temilcilerinin ve diğer yandaş basın kuruluşlarının bir araya toplandığı bir salonda Dumanlı, "tarafsız yayıncılık" mesajı verebildi. Öte yandan ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone de törenin gözlerden kaçmayan konuğuydu.

Devlet, gazetesini unutmadı

Törende devlet kelimenin tam anlamıyla "hazır bulundu." Başbakan Tayyip Erdoğan'ın onur konuğu olarak katıldığı gecede, bir çok bakan, Cumhurbaşkanlığı yetkilileri genel müdürler, valiler, belediye başkanları ve rektörler katılımcılar arasındaydı. Tayyip Erdoğan'ın doğum günü pastasını kestiği Zaman Gazetesi'nin 25. yaşını bakanlar sahneden selamladı.


Törende bir de konuşma yapan Erdoğan, Zaman'ı yere göğe sığdıramadı.

Erdoğan konuşmasında Zaman'ı, "ateşlerde açan bir çiçek" olarak tanımlarken, manşetlerini; yasa dışı dinlemelerin, polis belgelerinin doldurduğu ve ülkede her kesime yönelik yürütülen operasyonlarda "tutuklayın" kampanyaları yürüten Zaman için, "Müdahalelere çanak tutmayan, psikolojik operasyonlara selam durmayan, emir-komuta zinciri içerisinde manşet atmayan, zor zamanlarda hakkı hukuku, demokrasiyi savunan bir gazete" dedi.

Törene katılan bakan ve bürokratlar

Başbakan yardımcıları Bülent Arınç, Bekir Bozdağ, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Tarım, Gıda ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Cumhurbaskanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Sever, RTÜK Başkanı Davut Dursun, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Ankara Valisi Alaattin Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Oral, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan.


Öte yandan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın törene katılmaması dikkat çekti.

Gürsel Tekin: Zaman'ı anlatan kelime vicdandır

Törende sermaye temsilcilerinin yanı sıra Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak ve CHP'li yetkililer de hazır bulundu. CHP'den genel başkan yardımcıları Erdoğan Toprak, Gürsel Tekin, CHP'li vekiller Faik Öztrak ve Mehmet Ali Susam, Aydın Ayaydın, Ferit Mevlütaslanoğlu'nun katıldığı törende Gürsel Tekin, "Zaman'ı tek kelimede anlatmak gerekirse bence o kelime vicdandır. Nice 25 yıllar diliyorum" dedi.


CHP'nin bir diğer Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ise, "Zaman, her gün takip ettiğim bir gazete, inşallah daha uzun yıllar hizmet eder" dedi.

Törende Erdoğan'a Zaman Gazetesi'nin 12 Eylül referandumundan hemen sonra "Demokrasinin zaferi" manşetiyle çıkan sayısının kapağını çerçeve içerisinde veren Ekrem Dumanlı ise "Yeni Türkiye" vurgulu konuşmasında devleti ve AKP'yi övdü, "Biz de misyonumuzu yerine getiriyoruz, görevimizin başındayız" mesajı verdi. Dumanlı, "Zaman, Yeni Türkiye'nin simgesidir" dedi.

(soL- Haber Merkezi)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder