31 Ocak 2012 Salı

Pehlivan ve Terkoğlu'nun Sızıntı kitabında polisten sıradışı telaş


Odatv editörleri Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu'nun bu Cuma günü yayına çıkacak kitabı "Sızıntı - Wikileaks'te Ünlü Türkler", bu sabah polisin sıradışı bir uygulamasına sebep oldu.

Odatv davası kapsamında tutuklu yargılanan Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Haber Müdürü Barış Terkoğlu'nun henüz içeriye girmeden önce üzerinde çalışmaya başladıkları kitapları "Sızıntı - Wikileaks'te Ünlü Türkler", Cuma günü Kırmızı Kedi Yayınevi tarafından basılacak. Kitabın basın bülteni de basına gönderildi.

Ancak bu sabah beklenmedik bir gelişme yaşandı. Bir polis memuru Kırmızı Kedi Yayınevi'ni arayarak, kitabın basılacağı matbaanın adresini sordu. Bu durum, matbaa çalışanlarında kuşku uyandırdı. Zira normal prosedürde zaten basılan her kitaptan iki nüsha, matbaadan Emniyet Basın Bürosu'na gönderiliyor.

Bu durum karşısında yayınevinin sahibi Haluk Hepkon, avukat Serkan Günel'e ulaştı. Günel, yayınevini arayan polisi arayarak durumda ilgili bilgi istedi. Polis ise "telaş edecek bir şey olmadığını, normal prosedürü uyguladıklarını" söyledi.

Günel, soL'a bu durumu tuhaf bulduğunu söyledi. Normal prosedürde bir polisin henüz kitap basılmadan önce yayınevi ve matbaayı aramasının söz konusu olmadığını belirten Günel, "Matbaadan onlara kitap basılınca örnek nüsha zaten gönderilir. Fakat polis telefonda benden 4 nüsha istedi" dedi.

Matbaadan 10 nüsha istediler!

Daha ilginci ise, polisin matbaadan isteği oldu. Matbaayı arayan polis, buradaki görevlilere "kitap basılır basılmaz bize 10 adet gönderin" dedi.


Günel, durum karşısında tedirginlik yaşadığını gizlemiyor. "Bu bir hazırlık olabilir" diyor.

(soL - Haber Merkezi)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder