31 Ocak 2012 Salı

Tayyip Erdoğan: 'Kılıçdaroğlu'ndan memnunuz'


Partisinin grup toplantısında konuşan Tayyip Erdoğan yine BDP'ye yüklendi. CHP kurultayı ile ilgili de konuşan Erdoğan, "Kılıçdaroğlu'ndan memnunuz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşma yaptı.

Konuşmasında yine BDP'yi hedef tahtasına oturtan Erdoğan, çok bilindik "koyun gütme" demogojisini yineledi. Erdoğan, "Bunlar 5 koyunu güdemez, kaybedip dönerler. Tenha bir yerde kesip kebap yapma yoluna giderler" dedi.

"Bunlara talimat dağdan geldiği için böyle yapıyorlar. Biz sizi siyasette muhatap aldık ama siz dağa sormadan, İmralı'ya danışmadan hiç bir adım atamadınız. Biz sadece halkımıza sorar, halkımızdan aldığımız yetkiyi kullanırız" diyen Erdoğan, "Kimsenin güvenlik güçlerinin motivasyonunu kırmasına izin vermeyeceğiz. BDP'nin cahilce iddialarının ötesinde daha büyük bir vahamet var. CHP Genel Başkanı da BDP'nin ahlak dışı iddiasına sahip çıkıp, bu iddiayı tekrarladı. CHP o kadar acziyet içinde ki BDP'nin peşine takılıp gitmekten hiç gocunmadı" şeklinde konuştu.

Eskiden, "'lokomotif CHP, vagonu da BDP'dir" dediğini hatırlatan Erdoğan, sözlerini "Lokomotif BDP, vagonu da CHP’dir" şeklinde değiştirdiğini belirtti ve "Bu tren artık hangi istasyona gider onu da milletimin takdirine bırakıyorum" şeklinde konuştu. Kürsüden, "Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste" şeklinde bir söz olduğunu hatırlatan Erdoğan, "CHP’den aheste aheste çıkıyor" çıkıyor ifadelerini kullandı.

CHP'nin yapacağı kurultaya da değinen Erdoğan "Biz söyleyeceğimizi daha önce söyledik, ‘Manşetle gelen manşetle gider' dedik" dedi. Erdoğan, AKP olarak Kılıçdaroğlu'ndan memnun olduklarını da belirtti.

(soL- Haber Merkezi)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder