26 Ocak 2012 Perşembe

'Fevziye Cengiz dayakçı polislerden daha fazla suçlu'


İzmir’de bir karakolda Fevziye Cengiz’i döven iki polis için kamera kayıtlarının ortaya çıkması ve olayın kamuoyu gündemine gelmesi üzerine yeni bir dava daha açıldı. Buna rağmen dayakçı polislere 5 yıl 9 ay hapis cezası istenirken, dayak yiyen Cengiz ise 6,5 yılla yargılanıyor.

İzmir Karabağlar karakolunda polislerin ağır saldırısına uğrayan Fevziye Cengiz ile ilgili yargıdan yeni kararlar geldi. İzmir Başsavcılığı, Cengiz’i döven polisler hakkında istenen cezayı 5 yıl 9 aya çıkardı ancak bu ceza, 6,5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan dayak mağduru Cengiz’e istenen cezanın altında kaldı.

Vatan gazetesinden Kemal Göktaş’ın haberine göre, İzmir Başsavcılığı, Karşıyaka 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin itirazı üzerine dayakçı polislere tehdit ve hakaret suçlarından yeni dava açtı.

Buna göre daha önce 1,5 yıl hapis cezası istemiyle dava açılan polisler hakkında istenen ceza 5 yıl 9 aya çıktı. Mahkeme, işkence suçundan dava açılması talebini reddettiği için polislere istenen ceza, 6,5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan dayak mağduru Cengiz’e istenen cezanın yine altında kaldı. Başsavcılık, görüntülerde dayağı izleyen ve dışarıdan görünmemesi için perdeyi çeken polis hakkında da “yardım” suçundan dava açtı.

Arbede raporuna da soruşturma açıldı

Bu arada Başsavcılık karakoldaki dayak görüntüleriyle ilgili bilirkişi raporunda açıkca uygulanan şiddeti görmezden gelerek “arbede” yönünde rapor yazan Bilgi İşlem Şubesi polisleri hakkında da soruşturma açtı.


Ailesiyle eğlenmeye gitmişti

İzmir’de ailesiyle birlikte eğlenmeye gittikleri müzikholde gözaltına alındıktan sonra karakolda polislerden dayak yiyen Cengiz hakkında polislere hakaret ettiği, koluna eliyle vurduğu, tırmaladığı ve ittiği gerekçesiyle 6,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Daha önce basit yaralamadan 1,5 yılla yargılanan polisler hakkında verilen bu karar yapılan itiraz sonucunda, Cengiz’e dayak atarken görüntülenen polisler Beyit Sezgin ve Hakan Yörük’ün 1 yıl 3 aydan 5 yıl 10 aya kadar hapis istemiyle yargılanmasına karar verildi.

Savcı daha önce takipsizlik verdiği Tekin Doğan’a da dayağa yardım ettiği, tehdit ve hakarette bulunduğu iddiasıyla 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istedi. Dayağı izleyen karakol grup amiri Atasever hakkında ise 3 aydan 9 aya kadar hapis istedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder