18 Mart 2012 Pazar

Ellerimizle inşa ettiğimiz o sarayları yine ellerimizle başınıza yıkarız

İnşaat İşçileri Derneği Girişimi, Esenyurt'ta 11 işçinin yanarak yaşamını yitirdiği iş cinayetine ilişkin SGK İstanbul İl Müdürlüğü'ne siyah çelenk bıraktı. İşçiler, "Ellerimizle inşa ettiğimiz o sarayları yine ellerimizle başınıza yıkarız" dedi.

İnşaat İşçileri Derneği Girişimi, Esenyurt Marmara Park AVM inşaatında işçilerin yatakhane olarak kullandığı çadırlarda 11 Mart'ta çıkan yangın sonucu yaşamını yitiren 11 işçinin ölümünü protesto etmek için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İstanbul İl Müdürlüğü önüne siyah çelenk bıraktı.

Unkapanı Köprüsü'nde bir araya gelen işçilere, Taşeron İşçiler Derneği, Gökkuşağı, Gençlik Muhalefeti, Alınteri ve Halkevleri destek verdi. "İnşaat işçilerinin katili ücretli kölelik düzenidir" yazılı pankart açan işçiler, sloganlarla SGK'ya yürüdü. "Van'da yanıyoruz Esenyurt'ta donuyoruz", "Patronlar için saray yapanlar barakalarda ölüyorlar" dövizlerinin taşındığı eylemde "Artık ölmek istemiyoruz", "İnşaat işçisi yalnız değildir", "Yaşasın işçilerin birliği, halkların kardeşliği" sloganları atıldı.

'YAŞANAN PATRON DÜZENİNİN KATLİAMIDIR'

İşçiler adına açıklama yapan  Mustafa Akyol Marmara Park AVM inşaatında 11 işçinin patronların azgın kâr hırsları uğruna diri diri katledildiğini ifade ederek, bu katliamın ilk ya da son olmadığını belirtti.

Akyol, "Dün madende göçükte, Tuzla tersanelerinde tonlarca vincin altında, bugün inşaatta alev alev yanarak katledildik. Biz inşaat işçileri yaşanan bu durumu, basit bir 'iş kazası' olarak görmüyoruz. Bu yaşanan, işçilere yoksulluk ve sefaletten başka hiçbir şey sunmayan patron düzeninin katliamıdır" dedi.

İşçi ve emekçilerin can pahası bedellerle kazandığı hakların tek tek gasp edildiği bir süreçten geçildiğini belirten Akyol, "Şu aymazlığa bakın ki katledilen iki işçi arkadaşımız sigortalı olabilmek için ölmek zorunda kaldı" dedi.

'YAKILIRKEN AYRILMIYORUZ'

Kütahya'nın Emet ilçesinde Kürt işçilere yönelik linç girişimini de hatırlatan Akyol, "Ne hikmetse yakılırken, alınterimizin karşılığını alırken Laz, Çerkes, Alevi, Sünni, Kürt, Türk, Ermeni olarak ayrılmıyoruz. Bizleri bizlere kırdırmaya çalışıyorlar" diye konuştu. Patronların bu oyununa gelmeyeceklerini belirten Akyol, "İşçilerin birliğini, halkların kardeşliğini savunacağız" dedi.

'Çalışma ve Sosyal Güvenlik Kurumu'nun işçiler için bir kurum olmadığını belirten Akyol Esenyurt'ta çıkan yangınla ilgili olarak altı kişinin tutuklanmasının da gerçek sorumluları gizlemektan başka bir şey olmadığını söyledi.

'ELLERİMİZDE İNŞA ETTİĞİMİZ O SARAYLARI YİNE ELLERİMİZLE BAŞINIZA YIKARIZ'

Akyol şöyle devam etti:

"Biz inşaat işçileri o şatafatlı rezidansları yaparız ama evimiz yoktur. Beş yıldızlı oteller yaparız ama tatil bizim için hayaldir. Okullar yaparız ama çocuklarımızı okutamayız. Meclis binasının her tuğlasında nasırlı ellerimiz vardır. Ancak bir tek söz hakkımız yoktur. Şunu iyi bilmelisiniz ki, ellerimizle inşa ettiğimiz o sarayları yine ellerimizle başınıza yıkarız" dedi. Açıklamanın ardından Sosyal Güvenlik Kurumu önüne siyah çelenk bırakıldı.



EmekDunyasi.Net


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder