14 Ocak 2012 Cumartesi

KESK: Meşruiyetimizi kırmaya çalışıyorlar



İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla sabah erken saatlerde KESK Genel Merkezinde polis arama yapmak istedi. Konfederasyon uzmanı İsmet Aslan hakkındaki gözaltı ve arama kararını gerekçe gösteren polisin KESK merkezinde geniş bir arama yapmak istemesine tepki gösteren konfederasyon yöneticileri ve avukatları aramaya engel oldu. İlk açıklamayı KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul yaptı. Tombul, bir çalışanlarına yönelik bir karar gerekçesiyle tüm KESK’in aranmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Daha sonra KESK avukatları konuya dair savcılığa itirazda bulundu. İtiraz üzerine polis aramayı sadece İsmet Aslan’ın odasında yaptı. Polis Aslan’ın bilgisayarının harddiski ve KESK’in arşivine yedeklemek üzere el koydu.


'ARŞİVİMİZE EL KONDU'

Arama sırasında KESK’e bağlı sendikaların merkez yöneticileri ve şube yöneticileri de KESK önünde toplandılar. İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan da KESK Genel Merkezine gelerek gelişmelere ilişkin bilgi aldı. Daha sonra açıklama yapan KESK Genel Başkanı Lami Özgen, “Bugün sabah yine yeni bir ileri demokrasi dalgasıyla uyanmış bulunuyoruz” dedi. KESK’in tüm binasının aranmak ve bilgisayarlarına el konmak istenmesinin hukuksuzluk olduğunu ifade eden Özgen, gözaltına alınan çalışanlarının bilgisayarıyla birlikte konfederasyonun tüm arşivine de el konulduğunu belirtti. Yapılan aramanın tesadüf olmadığını dile getiren Özgen, “Özellikle 21 Aralık uyarı eylememizden sonra kamuoyu neslinde yarattığımız havanın kırılmasına yönelik bir tutumdur. Önümüzdeki hafta hükümetin Meclise getireceği 4688 Sayılı yasadaki değişikliğe karşı tutumuzu engellemeye dönük, kriminalize edici ve marjinalleştirici bir tutumdur” diye konuştu.  


BASKILAR GERİ ADIM ATTIRAMAYACAK

KESK Yürütme Kurulu tarafından yapılan açıklamada “Hiçbir baskı, yıldırma operasyonu bizleri kamu emekçilerinin sendikal hak ve özgürlüklerini geliştirme mücadelesinden geri adım attıramayacaktır” denildi.

KESK Yürütme Kurulu, KESK Genel Merkezinde ‘KCK’ operasyonu adı altında yapılan aramaya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, AKP hükümetinin politikalarına muhalefet eden herkesin sudan bahanelerle sindirilmeye ve baskı altına alınmaya çalışıldığı belirtilerek, “Akademisyenler, gazeteciler, hukukçular, gençler, sendikacılar ve farklı düşünen her siyasetçi gün geçmiyor ki, yeni bir gözaltı dalgasının hedefi olmasın. Bu yönelimin toplumu tek tipleştirmeye ve bir baskı imparatorluğu kurmaya yönelik planlı bir stratejinin parçası olduğunu bir kez daha ifade ediyoruz” denildi. Milyonlarca kamu emekçisini ve ailelerinin yaşamını doğrudan ilgilendiren 4688 Sayılı Yasada değişiklik yapılmasının uzun bir süredir toplumun gündeminde olduğu belirten KESK, “Bugünlerde ilan ettiğimiz eylemleri yaşama geçirecekken bu baskının yaşanması ve uzman arkadaşımızın gözaltına alınması tesadüf değildir. KESK olarak buradan bir kez daha uyarıyoruz. Hiçbir baskı, yıldırma operasyonu bizleri kamu emekçilerinin sendikal hak ve özgürlüklerini geliştirme mücadelesinden geri adım attıramayacaktır. ” denildi.
 

KORKU İMPARATORLUĞU

KESK ve BDP’ye yönelik baskın terörüne demokratik kitle örgütleri tepki gösterdi. Adana’da bir araya gelen KESK Şubeler Platformu KESK’e ve demokrasi güçlerine yönelik baskıları kınadı. Konuyla ilgili açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü Muzaffer Yüksel, AKP tarafından korku imparatorluğu kurulmaya çalışıldığını ifade etti. Hiçbir baskı ve yıldırma politikasının kendilerini yıldıramayacağını dile getiren Yüksel, yıllardan beri verdikleri mücadelenin aynı kararlılıkla süreceğinin söyledi.


GÜCÜMÜZ EMEKÇİLER

KESK Mersin Şubeler Platformu da Maliye binası önünde basın açıklaması yaptı. SES Şube Başkanı Selman Günbat KESK gücünü emekçilerden aldığını belirterek, “AKP nin kendine muhalif olan bütün kesimleri sindirmeye çalışıyor. AKP’nin pek çok konuda olduğu gibi 4688 sayılı yasada yapacağı değişiklikler ile ilgili dayatmalarını da kabul etmeyeceğiz. 2011 yılı sonundan itibaren peş peşe gelen zamlar, artan vergi oranları, düşük ücretle ve esnek çalışmanın yaygınlaşması, iş güvencesinin ortadan kaldırılmak istenmesi ve son olarak kamu emekçilerine grevsiz toplusözleşme dayatmaktadırlar. Bunlara mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu. Kamu emekçileri yanlarında getirdikleri bordroları yakarak operasyonları protesto etti. KESK Gaziantep Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ömer Faruk Koç da operasyonlara tepki gösteren bir açıklama yaptı.

Evrensel

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder