3 Ekim 2012 Çarşamba

Tersanelerde 152. iş cinayeti!


Gün geçmiyorki bir iş cinayeti haberi gelmesin. Son iş cinayeti haberi gerekli olan iş güvenliği önemlerinin alınmaması nedeniyle sık sık gündeme gelen tersanelerden.

2 Ekim günü saat 11’de Çiçek Tersanesi’nde kadrolu olarak çalışan Bekir Seven isimli tersane işçisi başına düşen iskele demiri sonucu ağır yaralı olarak Tuzla Gisbir Hastanesine kaldırıldı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen Samsun Bafra doğumlu 53 yaşındaki evli ve 2 çocuk babası Bekir Seven bugün (3 ekim) sabaha karşı yaşamını yitirdi.

Bekir Seven’in hayatını kaybetmesiyle tersanelerde yaşanan 152 nci iş cinayeti, AKP Hükümetinin işçi sağlığı ve iş güvenliğini taşerona devrederek patronların daha fazla kâr etmesini sağlamak ve maliyeti sıfıra indirme planının bir sonucu olduğunun kanıtı niteliğinde.

Limter-iş Sendikası tarafından yapılan açıklamada, alınmayan iş güvenliği nedeni ile canını çocuklarına ekmek götürmek için çalıştığı işte bırakan Bekir Seven’in ailesine ve arkadaşlarına baş sağlığı dilenirken, sorumluların yargılanması ve cezalandırılması talep edildi.

(soL- Haber Merkezi)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder