10 Ekim 2012 Çarşamba

Chavez: 'Suriye’ye destek vermeye devam edeceğiz'

Pazar günü seçimlerden galibiyetle çıkan Chavez, Beşar Esad yönetimine destek olmaya devam edeceklerini açıklarken, Suriye’de yaşanan krizle ilgili ABD’yi sorumlu tuttu.

Pazar günü seçimlerden galibiyetle çıkan ve art arda dördüncü dönemini kazanan Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, salı günü bir basın toplantısı düzenledi.
PressTV’nin haberine göre, Suriye’de yaşanan krizle ilgili açıklamalarda bulunan Chavez, Beşar Esad yönetimine destek vermeye devam edeceklerini belirtirken, “Beşar Esad yönetimi Suriye’nin meşru yönetimiyse ona nasıl destek vermeyebilirim?” diye sordu.
Suriye hükümetine saldıran grupları terörist olarak nitelendiren Chavez, “Sağda solda dolaşıp insanları öldüren teröristleri mi destekleyeceğiz?” diye sordu.
Suriye’de yaşanan krizle ilgili “en çok suçlanması” gereken aktörün ABD olduğunun altını çizen Chavez, “Şimdi, Obama tekrar seçildiği takdirde arkasına yaslanmalı ve düşünmeli; aynı şeyi Avrupa yönetimleri de yapmalı” diye konuştu.
Haberde ayrıca, Venezuela Devlet Başkanı’nın Rusya ve Çin’i, BM Güvenlik Konseyi’nde Suriye karşıtı kararları üç kez veto ettikleri için “takdir ettiği” belirtildi.
Bununla birlikte, Chavez yönetimi, ABD ve Avrupa’nın uyguladığı yaptırımlarla ekonomisi hasar alan Suriye’ye dizel yakıt yardımı yapmayı sürdürüyor.
(soL- Dış Haberler)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder