3 Ekim 2012 Çarşamba

Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesi'nde 'gerçek açılış


Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde polis ve özel güvenlik ablukalı, biber gazlı ve gözaltılı açılış törenine karşılık Cebeci Yerleşkesi'nde "gerçek açılış" yapıldı. 800'e yakın öğrenci, akademisyen ve çalışan gerçek açılışta buluştu.



Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki açılışa rektör daveti ile katılmasına karşı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Aziz Köklü Salonu'nda "gerçek açılış" yapıldı.

Açılış öncesi Cebeci Yerleşkesi girişinde bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Eğitim Sen 5 Nolu Şubesi tarafından yapılan basın açıklamasında üniversitelerin özgür ortamlar olmaktan çıktığına, Türkiye şartlarında özgür düşünceden söz edilemeyeceği vurgulandı.

'İfade özgürlüğü ve üniversite' dersi işlendi
Açıklamanın ardından gerçek açılış için Aziz Köklü Salonu'na geçildi. İsmail Beşikçi, Kerem Altıparmak, Banu Güven, Müge Tuzcuoğlu ve İrfan Aktan'ın konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte "İfade Özgürlüğü ve Üniversite" konulu ders işlendi.

Ders kapsamında tutuklu gazetecilere ve öğrencilere, yeni YÖK yasasına, disiplin yönetmeliğine ve ülkede giderek yükselen faşizme ilişkin konular anlatıldı.

(sendika.org)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder